HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  


Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszavam!

Aktuális kaland:

Érdemes követni:
AKTÍV KARAKTEREK
67 TAG 30 FÉRFI 37 NŐ
FAIRBANKSI FALKA
21 TAG 8 FÉRFI 13 NŐ
MAGÁNYOS FARKASOK
14 TAG 6 FÉRFI 8 NŐ
ŐRZŐK
18 TAG 10 FÉRFI 8 NŐ
EMBEREK
5 TAG 2 FÉRFI 3 NŐ
VÉRVONALFŐK
9 TAG 4 FÉRFI 5 NŐ

Az előző negyed évben
ezek voltak az oldal kedvenc játékai:

Örökös legjobbjaink:
Az oldal alapítói, Castor, Duncan & Gabe.
A Vérvonalfők megalkotói, játékosai - különösen, akik a "NS 3.0 - Redemption" végéig kitartottak.

írta  Catherine Benedict Today at 7:23 am
írta  Hannah B. Wilson Today at 12:15 am
írta  Daphné Seward Yesterday at 11:25 pm
írta  Sarah Youngmay Yesterday at 10:54 pm
írta  Celaena McDonald Yesterday at 10:42 pm
írta  Daisy Corina Lacroix Yesterday at 9:47 pm
írta  Timothy Keldron Yesterday at 9:31 pm
írta  Michael Cooper Yesterday at 9:23 pm
írta  Daisy Corina Lacroix Yesterday at 8:12 pm
írta  Alignak Yesterday at 5:35 pm
írta  Egon Candvelon Csüt. Dec. 14, 2017 10:42 am
írta  Alignak Csüt. Dec. 14, 2017 1:09 am
írta  Alignak Csüt. Dec. 14, 2017 12:46 am
írta  Rocky Szer. Dec. 13, 2017 7:58 pm
írta  Alignak Kedd Dec. 12, 2017 11:37 am
írta  Celaena McDonald Kedd Dec. 12, 2017 11:22 am
írta  Darren Northlake Vas. Dec. 10, 2017 11:30 pm
írta  Vendég Vas. Dec. 10, 2017 11:00 pm
írta  Primrose Trevelyan Vas. Dec. 10, 2017 8:25 pm
írta  Catherine Benedict Vas. Dec. 10, 2017 6:47 am
írta  Alignak Vas. Dec. 10, 2017 12:58 am
írta  Celaena McDonald Szomb. Dec. 09, 2017 10:00 pm
írta  Hans Elfman Szomb. Dec. 09, 2017 5:31 pm
írta  Achilles Kilpatrick Szomb. Dec. 09, 2017 4:39 pm
írta  Celeste M. Hagen Pént. Dec. 08, 2017 8:01 pm
írta  Rebecca Morgan Pént. Dec. 08, 2017 7:53 pm
írta  Vendég Pént. Dec. 08, 2017 6:01 pm
írta  Hans Elfman Pént. Dec. 08, 2017 6:00 pm
Alignak
 
Michael Cooper
 
Celaena McDonald
 
Darren Northlake
 
Rocky
 
Catherine Benedict
 
Achilles Kilpatrick
 
Rebecca Morgan
 
N. L. Jagger
 
Mark Reed Goodwin S.
 

Share | .

 

 Grandmore Könyvkiadó és Antikvárium

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Ugrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4
Alignak
Admin
avatar

◯ HSZ : 6744
◯ IC REAG : 8530
Grandmore Könyvkiadó és Antikvárium // Kedd Május 21, 2013 4:08 pm

First topic message reminder :Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://northstar.forumr.netSzerzőÜzenet
Anguta
Szellem
avatar

◯ Kor : 819
◯ HSZ : 430
◯ IC REAG : 417

Re: Grandmore Könyvkiadó és Antikvárium // Szer. Május 20, 2015 10:07 pm

Nem mosolyodhatott el, és vidámabb energiákat sem keríthetett maga köré, mivel a nőstény ugyanúgy megérezte volna hirtelen jókedvét, mint Lester, de a hím szavai, amik a fejében csattantak, kellemes derűvel hatottak rá.
- Hát, van, aki megérdemli a kitüntetett figyelmet, mint például a helyi falka egy idősödő tagja, míg a kóborok… - nem fejezte be a mondatot és nem is rántotta meg a vállait, persze szerette volna, mivel úgy lenne igazán hatásos a Lester bőszítő akció, bár nem is igazán értette saját magát, hiszen már szinte vérszomj közeli állapotba heccelte a nyelvész idegeit. Ennek ellenére nem állhatta meg szó nélkül a szerencsétlen talpra állási kísérletet kommentálni. – Amúgy az előző mutatvány szánalmasan szar volt. Egész életedben ezt gyakoroltad? – kérdezte közönyös hangon, mialatt a nőstény éppen a könyvet kutatta nála.
Természetesen nem volt nála semmi, ahogy ezt állította is, de persze a pulcsiban még ott bujkált Dickens várva, hogy Jason nyugodt körülmények közepette hátradőljön otthon az egyik kényelmes fotelben, és nekikezdjen Ebenezer Scrooge különös és meghökkentő meséjéhez. A változás kézzel tapintható volt az öreg bankáron, remélte hasonló módon Lesterbe is idővel változást tud produkálni. Persze nem rögtön fog ez menni, de valahol el kell kezdeni. Egy kiadós lecke arról, hogy a látszat néha csal (meg csel) remek indításnak bizonyulna.
- Miért eddig finom voltál? – kérdezte csodálkozva, zavart energiák közepette, mialatt a nőstényt fejével és szavaival a pulóvere felé irányította.
Lester nem fukarkodott a nagymenő szöveggel, még vert helyzetben sem, ami tiszteletre méltó is lehetne akár, ha nem éppenséggel tiszteletlenül szólt volna egy nála sokkal idősebb farkashoz. Anguta feszült öltözködésbe kezdett, közben hol a nőre, hol Lestrre pillantott, mikor repül a hím felé a polc - amelyiken egyébként Jason pulcsija is volt –, amivel nem csak a nyelvészt hallgattatná el egy időre, de még saját magát is kivágná a szorult helyzetből. Erre azonban nem került sor, a nőstény úgy látszik nem csak fizikai erejével tud hatást gyakorolni, hanem információ dús elméjével is.  
Jason bemutatkozása közben ragadta meg a nő a pulcsit, és itt már tudta, hogy bukta van. Ha szerencsére lesz egy törött orral beéri, és nem fogja ráhívni az egyik végrehajtót, vagy a zsarukat.
Grandmore magas hőfokra állította a Lester égető berendezést, és nem hagyta egy pillanatra sem kihűlni. Jogos a felvetése, hiszen ha jól rémlett neki, a Frederick nevet némi hamis energialökettel toldotta meg nemrégiben, de persze lehet már akkor is túl pipa volt, hogy felfigyeljen rá. A Jason Fellmore nevet tényleg ismerheti, ha rendszeresen informálódik a kóborokról, ami Lester megtűrt státuszának ismeretéből adódóan nagyon is elképzelhető. A nyelvész kifakadását egy apró vállrándítással és enyhe grimasszal kommunikálta le, nyilván ezzel is tovább ingerelve a vérre szomjazó farkast, persze a vihar éppen ekkor kezdett feléje közeledni a nőstény dühös hullámaiból adódóan. Nem volt épp nyugodt, ahogy a könyv szinte fülsértő csattanással landolt a beállt csendben. Ennyit a kényelmes olvasgatásról, de sebaj, Lesterrel fogadtak tíz dollárban, hogy a bátortalan és ideges eladólányka nem fogja megmotozni, persze a nyelvész nem ment bele, viszont ha nem bírja Jasont megmotozni, akkor kap tőle egy tízest, legalábbis remélte, hogy a nagydarabban van annyi becsület, hogy ezt a nem is igazán fogadásnak, hanem inkább nyílt rablásnak beillett üzenetét kicsit kiforgatva felajánlja neki az összeget. Aztán akkor visszatér más alakban és megveszi a könyvet, miután lerendezték az igazán kellemetlen félreértést Lesterrel.
Apróra és kicsire próbálta összehúzni magát, ahogy az antikvárium tulaja felé lépkedett dühösen. Orr, áll vagy netán gyomor? Csak találgatni tudott, de a fülcibálással egybekötött kiutasítás nem szerepelt elképzelései között. Automatikusan ragadta meg pulcsit, amikor az a mellkasának ütődött a nő kezével együtt, majd görnyedve és összeszorított ajkakkal igyekezett lépést tartani vele. Mindegy, hogy valaki nyolcszáz éve született, vagy éppen csak nyolcvan éve, a fülhúzás marha fájdalmas, főleg egy majd’ ötszáz éves Sangilak leszármazott előadásában, akiről sejtette, ha nagyon ellenkezne, nem lenne rest egy nagyobb rántással megszabadítani fülcimpájától.
- Köszönöm – küldte vissza gondolatban, idegesen és félelemtől meghunyászkodva – és bocsánat. – Mint halottnak a csók, de azért illett kimondani. Ezek szerint Jasonről tudta, hogy Henry lekapcsolta, milyen mesés. Lehet utána kellene a nőnek nézni, talán majd Sangilakot megkérdi, hogy milyen helyet foglal el a falkában. Ennyi idősen nem valószínű, hogy szimpla falkatag lenne, bár megeshet.
Elég hamar kint találta magát, sajgó füllel, és mihelyt nem szorította vasmarok, elkezdte dörzsölgetni és nyomban el is indult hátra-hátra pillantgatva az antikvárium ajtaja felé, és ha Lestert nem látta kitoppanni, akkor lassított. A világért sem szerette volna, ha valami úton-módon nem bírná követni a szagát. Felvette közben pulcsiját, mivel az idő elég hűvös volt, akármennyire is ki volt melegedve a benti izgalmaktól.
Amikor meglátta a hímet, gyorsabb tempóra kapcsolt, és a város olyan része felé igyekezett, ami kevésbé volt forgalmas, de ha talált egy eldugottabb sikátort, akkor azt használta, hogy megjátssza a sikeretlen megpattanási manővert. A lényeg, ha egymásnak esnek, és a hím nem tudná tartani magában a fenevadat, legalább ne civilek előtt változzon át, mert azt Anguta egyáltalán nem nézte volna jó szemmel.

//Köszi a közjátékot, marha jó volt Very Happy//
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar

◯ Kor : 72
◯ HSZ : 508
◯ IC REAG : 429
◯ Lakhely : FairbanksRe: Grandmore Könyvkiadó és Antikvárium // Vas. Május 24, 2015 3:23 pm

Pontosan értem a célzást, de ettől még a vágy vágy marad. Fojtogatós szex? Azt szenvedő alanyként nem próbálnám ki, fordítva viszont csináltam már, csak nem combbal. Van viszont ilyen jiu-jitsu fogás és most azt a bakit idézem, amit McAllister barátom talált mondani egyszer:
~Ó, nyakad közé szorítanád a lábamat?~
Egy késhegynyit összekeverte a dolgokat az ifjú pankrátortanonc és szállóige lett a floridai edzőközpontban ebből a nyelvbotlásból. A mitugrász tovább folytatja a bosszantást, pedig ő áll akasztás előtt. Ha én a dobócselre készülve nyaklevest kaptam, a lebukása után övé lesz a főétel. Egy ocsmány pacal, ami a képéből készül mondjuk. Ha már kitüntetett figyelemről beszél, csak azért sem válaszolok neki. Érzem a végét, hogy hamarosan kitörhetünk a karámból, mint feldühödött tenyészbikák egymás közt és romba dönthetjük Fairbanks utcáit dühünkben. Illetve ő nem dühös, hanem most már az idegzsába környékezi és lúdbőrzik a hangjából ítélve.
- Részemről ez ifjúkori baklövés, ami azért eltörpül a kényszeres hazudozás és az enyves kacsók mellett. Lop, csal, hazudik és szerintem még festi is magát!
Ha nem szagoltam ki, az a pajzsa miatt van. A vérvonala is titok maradt még egyelőre. Nekem erről ne magyarázzon a vasöklű nőstény! Úgy érzem, a fejemben már helyreállt az összeköttetés és újra ép vagyok. Azt a kis koccanós sebet leszámítva, ami azért még szépen nedvedzik és hasogatja is az idegrendszeremet, mint kockásinges favágó a fenyőtuskót. Öblös röhögést hallatok, olyan kocsmatöltelékszagút, mikor látom előbukkanni a lopás tényét bizonyító Dickens kötetet. Az ízlése jó, de ízléstelen a körítés, amivel az ilyen művekhez nyúl. És a szövege... Majd kint megkapja a magáét, ha még marad belőle valami. Láss csodát, marad!
- Szivi, a státuszhoz írasd majd oda, hogy mire hívtam fel a figyelmet és hogy helyetted én vertem szájba a keljfeljancsit. Asztalba bicska, bébi!
Csak azért nem kelek ki magamból jobban az enyhe bánásmód miatt, mert így több marad nekem. Minden porcikája az én áldozatom lehet és ezen nem kell osztoznom a könyvesbolt őrzőjével. Amúgy is egy lepedőn osztoznék vele inkább. Nem kell kétszer rám néznie, sőt még egyszer sem, mert innentől a préda az én ragadozómé és le fogom vadászni, mint éhes oroszlán a cukorbeteg zebrát a szavanna aranyló mezején. Uccu neki, tolvaj geci!
~Fut a nyúl a mezőn és énekel, igaz? A hazug embert hamarabb utolérik, mint a sánta farkast. Te beszélsz nekem gyávaságról, Usain Bolt-imitátor?~küldöm az üzenetet a nem túl messze lévő folyó irányába nyargaló csórikámnak.
Rohanok én is, mintha az életemért futnék. A büszkeségemért teszem, ami nem tűri el, hogy egy ilyen lopkodós szövegeljen nekem és két nőcske előtt is égessen, mint németek a Reichstagot. Nem törődve azzal, hogy a papírjaimat ott hagytam az utókornak, inalok és az első teli kukát, ami kellően büdös, felkapom, hogy Jason Frederick Montgomery Fellmore nyakába hajítsam. Szemétládát a szemétládának, hadd bűzölögjön! A boltba egyszer még fogok jönni. Mondjuk holnap és visszakérem a kutatáshoz szükséges doksikat. Aztán elmesélem, mit tettem a kipenderített mesemondóval. Remélem, lesz miről ódázni...

// Sheila, én is köszönöm, erős jelenlét volt! Smile  study    //
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Alignak
Admin
avatar

◯ HSZ : 6744
◯ IC REAG : 8530
Re: Grandmore Könyvkiadó és Antikvárium // Hétf. Május 25, 2015 10:45 am

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://northstar.forumr.net
avatar

◯ Kor : 201
◯ HSZ : 404
◯ IC REAG : 346
◯ Lakhely : Fairbanks

Re: Grandmore Könyvkiadó és Antikvárium // Vas. Nov. 05, 2017 1:19 pm


// Becca & BB //

Mostanában minden olyan zűrzavaros. A Falka szétköltözött, két részre oszlott, mégis egy. Ez is fura, bár én maradtam, ahol voltam, ami voltam. Maeve-vel pedig újra összeköltöztünk. Erre szükség volt. Mindkettőnknek jobb lesz így. Megint egymásra találtunk, azt hiszem, lehet mondani. De azok a levelek. A hideg ráz, ha Sura búcsúüzenetére gondolok vagy arra, amit a feleségem kapott. És Emily, meg a rejtélyes kóbor, akinek simán átadták a főgyógyítónkat Ginnie-ért. Milyen játszmák folynak még? Mi az, amiről nem tudunk? Alignak itt legyeskedik, sajnos túl sokat hallottunk róla az elmúlt időszakban is. Nyugtalan vagyok, nem találom a helyemet. Leálltam a kísérletekkel is, a szerekkel és elfoglalom ugyan magam, de valami nem az igazi. Megfizettem az árat.
Azért is jut eszembe ennyi minden, mert ennek a helynek a volt gazdájától eléggé féltem. A Muszklik ritkán türelmesek. Ems a kivétel. Sheila nagyon nem az. Nyilván nem üt agyon, ha bejövök nézelődni vagy vásárolni. És ha mégis? Akkor mit csinálok? Úgy tudom, elment, meghatározatlan időre.
Nekem viszont most kell egy régi könyv, olyan, ami igazi kincs és akárhol nem lelhető fel. Régi ír áldások, a múlt század végéről, bőrkötésben. Szerintem Maeve örülne ennek karácsonyra. Időben elkezdtem keresgélni, már több üzletben jártam, neten is kutattam. Most pedig nyakamban sállal, fejemen egy piros, bojtos sísapkával, szürke kabátban térek be az ajtón és csilingel a kis szélharang. Megállok és nézem egy kicsit. Megfújom a kezemet, pontosabban a kesztyűmet. Zöld egyujjas. Ezt sose értettem, mert valóban két ujj van rajta, ha az egész párra vetítjük ki az állítást, akkor pedig négy. A kémiában egy ilyen pontatlanság miatt laborok robbannak, emberek csonkulnak. És farkasok szorulnak be az orvosi szobába, ahol mindig van teendő. Rég jártam itt. Az üdvözlő hangok lassan lenyugszanak, én meg csak nézelődöm, próbálok rájönni, melyik szekrénynél kéne keresgélnem. Szépirodalom? Mitológia? Szuper, hogy ennyi könyv van, de képtelenség itt eligazodni. A farkasszimat se ér semmit. Mit szagoljak ki? Milyen az áldásszag? Jaj. Valamit viszont érzek. Ő? Itt? Minden jel arra utal, hogy oda kell mennem az eladóhoz.
- Jó napot! Ismét találkozunk. Hogy van, kedves Rebecca? Szólíthatom így? - kérdezek rá piros arccal, kesztyűs kezeimet bedugaszolva a kabátom zsebébe.
Fel fogok olvadni, jó itt a fűtés. A sapkát leveszem, mert eszembe jut, hogy úgy illik. El is ejtem. Egyujjas kesztyűben nem könnyű ám az ilyesmi. Leteszem a pultra. Most a kesztyűt húzom le. Óvatos, lassú mozdulattal, mintha égési seb után a bőrt piszkálnám egy betegen. De beugranék egy tűzbe! Most, úgy, ahogy vagyok. Szuper lenne! Hiányzik, érzem, hogy hiányzik. Valami.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Rebecca Morgan
II. Tanonc
avatar

◯ Kor : 29
◯ HSZ : 805
◯ IC REAG : 741
◯ Lakhely : Fairbanks
Re: Grandmore Könyvkiadó és Antikvárium // Kedd Nov. 07, 2017 8:09 am

BB & Becca
*Észrevehetően nőtt a forgalom az elmúlt héten, nem sokára karácsony és az emberek már elkezdték megvásárolni az ajándékokat. Nincs ez másként a könyvekkel sem, van még remény. Mostanában azonban nem tudok elbújni a kedvenc sarkomba, hogy ingyen és bérmentve a kezembe vehessek néhány könyvritkaságot és kiolvassam az utolsó betűig. Valakinek mindig van kérdése, valaki mindig segítségre szorul, olyan is akad akinek fogalma sincs mit vásárolna, egyszerűen csak ötleteket gyűjt. Néha, ebédidő környékén van egy kis szusszanásnyi időm, de olyankor sem könyvet olvasok, hanem csak nézek ki a fejemből, ahol…amiben ezernyi gondolat kavarog a legutóbb történtekből fakadó problémáim megoldásán. A lelkem sincs egyensúlyban önmagával, és nem az őrzőlét az oka, hanem valahogy mindig vonzom a bajt, ezzel nem vagyok egyedül. Beleillek a különös társaságba amit Egonnal és Jayvel alkotunk. Egon most boldog, Jay kikerült a képből, engem meg frusztrál az öröme, viszont boldog vagyok, hogy felépült. Egyszóval minden zavaros. A bejárati ajtó felett függő harangjátékra már fel sem kapom a fejem, félpercenként csilingel. Elmerülök az újonnan érkezett könyvek rendezésében, a kezemen fehér cérnakesztyűt viselek, hogy semmi ne kerüljön rá azokra a könyvritkaságokra melyek egy vevő megrendelésére érkeztek. Dobozból a port és párát távol tartó üveges szekrénybe kerülnek. A megszólításra a munkahelyi mosoly kerül az arcomra, de még nem fordulok meg, a kezemben egy könyv amit a helyére kell tennem, csak aztán nézek hátra, az ismerős hang gazdájára. Rég találkoztunk, ha nem pillantom meg, sokáig kellett volna gondolkodnom azon hova tegyem a hangját. A piros bojtos sapkát látva az egyik szemöldököm meglepődve ugrik feljebb, a mosoly átformálódik kötelezőből örömtelire. *-Üdvözlöm Dr. Bluefox! Persze, nyugodtan, de akár Beccának is. Köszönöm…ha a kezemet kérdezi jól, ha mást, akkor fáradtan.*A mosolyomon azonban biztosan nem látszik, legfeljebb a lelkem bajait szagolhatja ki, de nem is titkolom. A leesett sapkáért önkéntelenül guggolok, nyúlok, két végén fogjuk meg, úgy kerül a pultra. *-Mi szél hozta erre? Északi, nyugati? Konkrétan keres valamit vagy csak ötletet gyűjt?*Nem miattam jött az biztos, könyv kell neki. Gondolom. Saját részre vagy ajándéknak, majd kiderül. Remélem tudok segíteni, valahogy törlesztenem kell a „meggyógyult” plecsnit amit tőle kaptam, ez a minimum. Közben visszafordulok a pakolt könyvek felé, de nem veszítem szem elől, csak pakolok, hogy kész legyek és segíthessek. Már csak néhány darab van hátra és zárhatom a szekrényt. A zöld bársonnyal kötött könyvek a helyükre kerülnek.*


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar

◯ Kor : 201
◯ HSZ : 404
◯ IC REAG : 346
◯ Lakhely : Fairbanks

Re: Grandmore Könyvkiadó és Antikvárium // Pént. Nov. 17, 2017 6:49 pm

Most mondjam azt, hogy szerencsére ritkán találkoztunk? Aki betéved hozzám az idegosztályra, annak valami baja van, egyértelmű. Igen, jó hogy Ms. Morgan nem sokszor járt ott. Én sokfelé járok, ma is voltam vadászni, könyvre. Talán itt lapul a préda. Be kell cserkésznem. És aki segíteni fog...
- Meglepettnek tűnik. Becca?
Annyira azért nem vagyunk jóban. De lehetünk. Legyünk? Nem tudom. Talán a rosszindulat mondatja velem, de mostanában csak bajos ügyeket hallottam erről a nőről.
- Örülök, hogy a keze jól van. Biztos nagy ilyenkor a hajtás, bevallom, én se véletlenül jöttem.
Suttogni kezdek. Hátha itt van valaki, aki elpletykálja Mae-nek, miket vásárol a férje. Én meglepetést szeretnék. Hirtelen a pajzsom is felcsúszik, elzárva az energiáimat.
- Egy könyvet keresek. Egy konkrét könyvet, amit sehol se lelek.
Közben ketten együtt vesszük fel a sapkámat. Jó lesz az ott a pulton. Biztos itt fogom felejteni és majd kint jut eszembe, mikor fázik a fejem. Most lefoglal, hogy Rebecca hátat fordít. Elkezd pakolni.
- Egyedül dolgozik itt? Most ki viszi az üzletet? Ms. Grandmore elment egy időre, ha jól tudom.
Ha egyedül van, megértem, hogy fáradt és nem fogom bántani, amiért a hátát mutatja. Hallottam róla, mit kapott rá. Szóba merjem hozni? Vagy a professzort, aki Mae-nek is mindig csapja a szelet? Kevertünk neki egy jó oldatot, az kiütötte egy időre. Én is hátat fordítok, megvárom, amíg lesz rám idő. Addig idekönyökölök és nézem az embereket, ahogy válogatnak, ténferegnek vagy csak nézelődnek. Valami varázslat van itt. Ósdi könyvek, elsárgult lapok. Egy szebb világ emlékei. Dúdolgatok, azon kapom magam.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Rebecca Morgan
II. Tanonc
avatar

◯ Kor : 29
◯ HSZ : 805
◯ IC REAG : 741
◯ Lakhely : Fairbanks
Re: Grandmore Könyvkiadó és Antikvárium // Szer. Nov. 22, 2017 11:14 pm

BB & Becca
*A mosoly marad, és bólintok, mármint a nevemre. Idegeneknek természetesen nem Becca vagyok, de Dr. Bluefox nem idegen, másrészt a kezelőorvosom, harmadrészt, vagy ha szó szerint veszem, akkor egészen farkas, családban marad. *-A sapka miatt. Piros és bojtos.*Nem mondom, hogy nem hozzávaló, mert orvos. Ez hülyeség, egyébként ha jobban belegondolok, igenis illik hozzá, a doki nem szokványos orvos és nem azért gondolom ezt, mert ideggyógyász. De mégis meglepődtem a sapka miatt, nem számítottam rá az ő arcával. *-Gondoltam. Ide általában nem véletlenül jönnek az emberek.*Mosolyom annak szól, hogy úgy viselkedik mint aki tilosban jár és ezt a suttogása csak még jobban kifejezi. Ha nem tudnék a farkasokról, nem érteném de így, minden bizonnyal attól fél, hogy valaki hallgatózik és farkasként nem is kell annyira megerőltetnie magát. Biztosan ajándékot vásárolni jött és nem magának akar megszerezni valamit. Izgatottnak tűnik, ehhez nem kell semmilyen képesség, hogy megérezzem, a csokoládé illat azonban, amihez már teljesen hozzászoktam, hirtelen elillan. *- Értem. Ha tud várni egy percet segítek.*Én is suttogok, de nem viccelem el az első mondatnál azzal, hogy nem is hittem, hogy egy könyvet keres itt, ahol csak az van. Láthatóan zavarban van és segítségre szorul, annak örülök, hogy én segíthetek neki. Míg elpakolom a könyveket, addig sem tévesztem szem elől, nem fordítok teljesen hátat neki, nem vagyok udvariatlan, könyvenként fordulok felé.* -Elnézést, de ezeket el kell raknom, nehogy összefogdossák. Elképzelni sem tudja milyen emberek jönnek be ide néha. Ms. Grandmore bizonytalan ideig távol van igen, de van még családtagja, szóval a bolt nem marad őrizetlenül és rajtam kívül van még más alkalmazott. Elmondja milyen könyvről van szó? *A végét megint suttogom. Cinkosa leszek, hogy örömöt szerezhessen valakinek. Még néhány könyv és végeztem is, bezárom az üveges szekrényt – mindent a szemnek, semmit a kéznek – leveszem a cérnakesztyűket és hozzálépek. Dúdolgatott valamilyen dallamot, ismerős volt, de nem tudtam hova tenni, az is lehet, hogy csak hasonlított egy általam ismert dallamra.* -Nincs melege? Túl jó itt a fűtés, ha gondolja…van fogas a pénztár mellett. *Nyújtom a kezem a kabátjáért ha adja, s amint elárulja mire vadászik, elindulhatunk a számtalan polc egyike felé.*


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar

◯ Kor : 201
◯ HSZ : 404
◯ IC REAG : 346
◯ Lakhely : Fairbanks

Re: Grandmore Könyvkiadó és Antikvárium // Szer. Dec. 06, 2017 7:18 pm

- A sapka leírása igazán pontos, minden jellegzetesség benne volt. Ha ez alapján kellene megkeresnem, biztosan megtalálnám.
Még nem látta rajtam, ez jogos. A rendelőben nem hordok sísapkát. Az "egyéni" stílusom most fel sem tűnik, nem rökönyödöm meg az észrevételen.
- Még senki sem akadt, aki csak úgy benézett volna? Egy eltévedő könyvbarát?
Nehéz elhinni. A fejemben központi helyen világít, szinte lángoló karikaként jelenik meg a kiszemelt ajándék. És mint az ügyes oroszlán, át akarom ugrani a tűzgyűrűt úgy, hogy ne égjen le a bundám. Na jó, leéghet, úgy még izgalmasabb.
- Egy egész percet. Jó. Rendben. Legyen. Jó.
És négyszer rábólintok. Ha meglesz az a könyv, akkor megérte. Egy perc alatt rengeteg minden történhet, a laboromban is sok minden történt, míg megvolt. Nézem Rebecca-t, hogy dolgozik. Munka közben, a saját közegükben látni a betegeimet vagy ismerőseimet, mindig olyan különleges. Egy másik világ, ahol mindenkinek más arca van és más hangja. Én se olyan vagyok most, mint a rendelőben.
- Milyen emberek jönnek ide? Ragad a kezük, mert narancsot bontottak és úgy válogatnak a pergamenek között?
Kis túlzás, mert az ókori Egyiptom iratait csak nem árulják. Kíváncsivá tett, hogy milyen izgalmak érik itt. Egy tolvajlás nem olyan nagy dolog.
- Igen, mindjárt.
Megvárom, amíg végez és közelebb hajolok. Intek neki, hogy ő is hajoljon ide. Még lejjebb. Már szinte a pulton hasalok, a fejem hozzá is ért egy könyvhöz. Meglepetten kapom vissza, mert olyan érzés, mintha megütöttek volna.
- Jaj.
Még bele is pislogok. Ha nem hajol le, én akkor is így maradok és furcsállva nézegetek felfelé.
- A kilencvenes évekből keresek egy bőrkötésest. Régi ír áldások. Mármint a múlt század előtti század kilencvenes éveiből. A feleségemnek lesz, kérem, ne említse neki, ha véletlenül találkoznának.
A kórházban mindenkit ismer, azon szerencsétlen betegek közé tartozik, akiknek minden osztályon meg kellett fordulniuk. Mikor a fűtésről beszél, átérzem, amit mond. Derékszögben jobban összenyomódik rajtam a kabát, tényleg melegem van. Megpróbálom lehúzni a cipzárt. Határozott mozdulattal kezdem el.
- Hí! - hőkölök hátra, hirtelen kiegyenesedve. - Becsíptem a mellszőrömet. Elnézést...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Rebecca Morgan
II. Tanonc
avatar

◯ Kor : 29
◯ HSZ : 805
◯ IC REAG : 741
◯ Lakhely : Fairbanks
Re: Grandmore Könyvkiadó és Antikvárium // Pént. Dec. 08, 2017 7:53 pm

Balthazar & Becca*Viccel. Nem is vártam mást abból amit megismertem belőle, kicsit szórakozott amire az izgatottsága rátesz egy lapáttal. Bőven van humora és meg is csillogtatja. Mosollyal értékelem.* -Aki csak úgy benéz, könyvet keres, de olyan még nem volt aki bejött volna és meglepődve körülnéz, hogy hova is került.*Nekem ezt jelenti a véletlen. Az egész viselkedése bohókás, a kórházban is villant belőle de nem ennyi. Most persze nem a beteget látja bennem akit meg kell gyógyítani, és nyugtatni, hogy minden rendben lesz. Akkor és ott én voltam feszült, ideges és türelmetlen, most fordult a kocka. Türelmet kérek tőle, nem sokat de mégis szükségem van valamennyire, hogy a helyére pakoljam az újonnan érkezett könyveket. Gondosan és féltve nyúlok mindegyikhez, már-már szeretettel, sőt! Nem mindennapi szépirodalom egyik sem, megrendelésre érkeztek és az ilyen könyvek a vitrinbe kerülnek. Van olyan is ami nem, megmaradnak a gondos csomagolásban és az irodában várják a vevőiket. VIP könyvek, VIP vevőknek, mert itt Fairbanksben ilyenek is vannak. Hozzászoktam, New Yorkban egy pici antikváriumban dolgoztam, ott csak különleges könyvek voltak, szinte vadászni kellett rájuk és élveztem a kutatást, az alkudozást a tulajdonosokkal, a szervezést, hogy épségben megérkezzenek hozzánk. A képtelen kérdésre felnevetek, mintha csupa óvodás járna ide.* -Nem, nem ragad a kezük, de ezek különleges és nagyon régi könyvek, kényesek az érintésre. Tudja mi minden van egy tenyéren, a bőrünkön. Még ha nem is érzékeljük, verejték, a bőr zsírossága, meg a sok kórokozó ami nekünk nem okoz gondot de a könyv borítójának igen. Nyomot hagy. *Befejezem a pakolást és odafordulok hozzá, amennyire csak lehet közel hajolok, érzem mennyire fontos neki, hogy titokban – ami képtelenség a karácsonyi forgatagban – közölje mit keres. Furcsa a határozott és nagy tudású orvost ilyen gyermeki izgatottságban fürödve látni, kicsit szerencsétlenkedik is mikor a feje hozzáér egy könyvhöz ami a pulton van, pedig az csupán egy fogdosható, sztár írótól született romantikus regény. Tócsányira kerekedett szemekkel figyelek rá, a fejemben már a polcok között járok, ha most elindulnánk célirányosan odatalálnék ahol a leírt knyvnek lennie kellene. Azt viszont nem tudom, hogy meg is van-e nekünk. Mindent én sem tudok észben tartani, nem katalógus vagyok. *-Értem. Nyugodjon meg, nem árulom el. Lakat a számon. *Mondom halkan és két mozdulattal fordítom a képzeletbeli kulcsot a számra s dobom is el. Csak egy kis könnyebbséget szeretem volna neki, tényleg meleg van itt, de ő ráadásul még izgatott is, beleizzadt a nagy titkolózásba, ám arra ami történik álmomban sem gondoltam volna. Elakad a szavam, majd amikor közli mi történt, hüledezve nézek rá. Egyrészt átérzem a fájdalmát – ha ugyan van és nem csak viccelt – másrészt a helyzet komikuma és a felénk forduló néhány vásárló mosolyba görbülő szája megkérdőjelezi, hogy valóság lenne. Neeem, csak viccel…de ha nem? *-Ööö….hogyan? Úgy értem nem visel a kabát alatt semmit?*Önkéntelenül is lenézek, oda ahol a kabát véget ér, nadrág van rajta. Megkönnyebbülök. Az arcát nézve viszont bármennyire is hihetetlen, a baleset megtörtént. Diszkréten fogom vissza magam a nevetéstől. *-Ön egy mellkas szatír?*Kérdezem suttogva, ajkaim szegletében rángatózó mosollyal, majd megkerülve a pultot odalépek hozzá. Nem állok neki itt kiszabadítani a pórul járt mellkas szőrzetet, az roppant kínos lenne, inkább a hátára teszem a kezem és terelgetni kezdem a bolt hátsó traktusa felé, ahol a személyzeti helyiségek vannak.* -Jöjjön, segítek. Addig bírja ki, ne húzogassa le-fel…a cipzárt. *Istenem, nem tudom meddig fogom nevetés nélkül kibírni. *

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sponsored content

Re: Grandmore Könyvkiadó és Antikvárium //

Vissza az elejére Go down
 

Grandmore Könyvkiadó és Antikvárium

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
4 / 4 oldalUgrás a következő oldalra : Previous  1, 2, 3, 4

 Similar topics

-
» Összesítés [Bestiárium]
» Danee

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
◯ North Star FRPG :: Játéktér :: Fairbanks :: Mindennapi élet :: 2nd Avenue-