HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  


Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszót!
AKTÍV KARAKTEREK
135 TAG 62 FÉRFI 73 NŐ
BETOLAKODÓ FARKASOK
31 TAG 16 FÉRFI 15 NŐ
ŐSLAKOS FARKASOK
24 TAG 10 FÉRFI 14 NŐ
MAGÁNYOS FARKASOK
23 TAG 13 FÉRFI 10 NŐ
ŐRZŐK
32 TAG 13 FÉRFI 19 NŐ
EMBEREK
14 TAG 5 FÉRFI 9 NŐ
ALAPÍTÓK
10 TAG 5 FÉRFI 5 NŐ
Az előző negyed évben ezek voltak az oldal kedvenc játékai:

...A Legsokoldalúbb:

...A Legtanulságosabb:

...A Legnagyobb találkozás:

...A Legjobbak (Vörös Hold - Hard):

...A Legjobb (Vörös Hold - Soft):


írta  Darren Northlake Yesterday at 11:39 pm
írta  Yetta Northlake-Nacrosh Yesterday at 11:31 pm
írta  Apple Kallentoft Yesterday at 11:27 pm
írta  Madison River Layton Yesterday at 10:59 pm
írta  Nessa O'Brien Yesterday at 10:46 pm
írta  Jamie Waldorf Yesterday at 6:03 pm
írta  Madison River Layton Yesterday at 5:58 pm
írta  Emma Ridley Yesterday at 4:25 pm
írta  Eleanor Penelope Douglas Yesterday at 3:43 pm
írta  Willow Nyxon Yesterday at 2:45 pm
írta  Alignak Yesterday at 11:39 am
írta  Alignak Yesterday at 11:37 am
írta  Jamie Waldorf Yesterday at 11:00 am
írta  Maya Honeycutt Yesterday at 10:59 am
írta  Apple Kallentoft Yesterday at 12:28 am
írta  Egon Candvelon Szomb. Okt. 22, 2016 11:42 pm
írta  Balthazar Bluefox Szomb. Okt. 22, 2016 9:37 pm
írta  Harlan Bourreau Pént. Okt. 21, 2016 11:43 pm
írta  Ashton MacNamara Pént. Okt. 21, 2016 7:59 pm
írta  Catherine Benedict Pént. Okt. 21, 2016 7:32 am
írta  Rebecca Morgan Csüt. Okt. 20, 2016 6:31 am
írta  Balthazar Bluefox Szer. Okt. 19, 2016 8:38 pm
írta  Maxim Messer Szer. Okt. 19, 2016 6:11 pm
írta  Maxim Messer Szer. Okt. 19, 2016 5:52 pm
írta  Maxim Messer Szer. Okt. 19, 2016 5:34 pm
írta  Primrose Trevelyan Hétf. Okt. 17, 2016 11:07 pm
írta  Primrose Trevelyan Hétf. Okt. 17, 2016 11:01 pm
írta  Alignak Hétf. Okt. 17, 2016 10:29 pm
Alignak
 
Darren Northlake
 
Nessa O'Brien
 
Rocky
 
Primrose Trevelyan
 
Gloria Dirtywater
 
Michael Cooper
 
Lester J. Edison
 
Corinne June Mouser
 
Payne Holmes
 

Share | .

 

 Túraútvonalak az erdőn át

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Ugrás a köv. oldalra: : Previous  1, 2, 3
Alignak
Admin

◯ HSZ : 6103
◯ IC REAG : 7989
Túraútvonalak az erdőn át // Csüt. Máj. 29, 2014 9:46 am

First topic message reminder :

Kis túra, nagy túra... gyalogosan bejárni az erdőt és ismerkedni meg azzal remek időtöltés, akár vezetővel tesszük ezt, akár magunk. Fontos azonban, hogy az érvényben levő figyelmeztetésekre odafigyeljünk és be is tartsuk őket! Saját magunk érdekében...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://northstar.forumr.net

SzerzőÜzenet

◯ Kor : 375
◯ HSZ : 63
◯ IC REAG : 57
Re: Túraútvonalak az erdőn át // Szer. Jún. 01, 2016 10:07 pm

Legalább ő is felnyalja az avart, ezzel már mondhatjuk valamelyest elégedett vagyok, ez még nem árt meg neki. Sőt, tulajdonképpen szívósabbak az Őrzők, mint bárki gondolná, a mágia meglehetősen komoly fegyver tud lenni bárki kezében. A harctudást megspékelni vele nem olyan falat, amit szívesen nyelnék le, de ha már beleegyeztem a csihi-puhiba, nem áll szándékomban meggondolni magam, és kesztyűs kézzel bánni vele olyan lenne, amin talán még vérig is sértődik, amilyen színpadias egy csóka. Vagy legalábbis mindenképpen eljátszaná.
Elégedetten konstatálom a vére orromba kúszó szagát, a bennem élő farkas szíves örömest kívánkozna ki, de eszemben sincs átlépni a határt ilyen téren, nem kockáztatok, még szinte meg sem érkeztem. Ellenben legalább nem kell alulmaradnom sérülésokozás terén.
- Örülj, hogy nem a tökeiden élesítem őket. – Köpöm vissza, lévén ha már eltörte a lábam, kurvára ne hisztizzen be nekem azon, hogy visszakapja. Hát miből van ez, cukorból? Mit gondolt, majd a piros kis kabátkája kedvéért hagyom, hogy szarrá verjen? Azért olyan forrón nem eszik a kását, mazochista sosem voltam.
Nesze, máris gyógyítgatja magát, de amíg azzal foglalatoskodok, hogy a térdemet visszaugrasszam a helyére.
- Bazdmeg, – Káromkodok a vinnyogás helyett, de alig ocsúdok fel, már el is gáncsol ez a pöcs, és tisztességesen a földön landolok, nyekkenek is, egészen megérzem a dolgot. Kapnék utána rögvest, de felpattan, én meg akkor már utána, némileg nagyanyósabb stílusban a térdemnek hála. Ó a picsába, ez így nem buli… Mindenesetre, ha már lendületben vagyok magam is a felpattanásnak hála, hát eszemben sincs leszobrozni, vetődök felé, és a legbiztosabbnak tűnő pofán verésre utazom, őszintén bízom benne, bevetve minden gyorsaságom és ügyességem, s mivel számításba veszem, hogy képes elhajolni, hát nem állok meg ennyinél, én karmos manccsal utazom a gyomrosra, de ne mondja, hogy nagyon geci vagyok, nem akarom felszántani a hasát, nekem bőven elég lenne, ha kiköpné a tüdejét.
Azt hiszem, magam is túlzottan meglepődöm, hogy sikerül kidekorálnom a pofázmányát, ha engem kérdezne bárki, úgyis határozottan tenyérbe mászó, és így a másik kezem már csak a levegőt súrolja, de ha volt kis szerencsém, neki meg nem akadt, szerintem az orra is rendesen megérezte az akciót. Mindenesetre, ha már ilyen romantikus közelségbe kerültünk, hát nem állok meg ennyinél, noha nem mindegy, miként reagál az arcát ért ütésre, azonban, ha egy cseppet is előrehajolt, netán odakapott, baráti ölelésbe kívánom vonni a tarkójánál, hogy a térdemet csókolja le ezúttal heves ösztökélésemnek hála.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Alignak
Admin

◯ HSZ : 6103
◯ IC REAG : 7989
Re: Túraútvonalak az erdőn át // Kedd. Aug. 16, 2016 10:19 pm

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://northstar.forumr.net
Rebecca Morgan
II. Tanonc

◯ Kor : 28
◯ HSZ : 651
◯ IC REAG : 615
◯ Lakhely : Fairbanks
Re: Túraútvonalak az erdőn át // Szomb. Szept. 03, 2016 8:19 am

Celeste & Becca*Egy évvel ezelőtt még honvágyam volt, ma már egyáltalán nem voltam kíváncsi arra milyen lehet az ősz New Yorkban. Fairbanks sokkal szebb város volt, érdekesebb és ami fontos, a farkasok és Alignak által keltett zűrök ellenére, csendes. Szerettem a sok fát magam körül, szerencsére a nagyi háza is az erdő közelében állt, és néhányszor már kimerészkedtem oda futni reggelente. Egyre gyakrabban. Ám azon kívül akadt még bőven látnivaló és semmi pénzért nem mulasztottam volna el, viszont hiába szeretek kirándulni, nem voltam olyan gyakorlott túrázó, hogy egyedül vágjak neki a Nemzeti Park nyújtotta szépségek felderítéséhez. Ahhoz sem volt kedvem, hogy egy csapatnyi turistával kelljek útra, meg kellett találnom a megfelelő társaságot és Celeste minden tekintetben ász volt. Vele nem csak biztonságban leszek, hanem tanulhatok is tőle, azon kívül közvetlen volt és kedves, hasonló mentalitással rendelkezett mint én. Nem is kellett hosszan tervezni, mire észbe kaptam már a hátitáskámat pakoltam tele mindenféle, általam fontosnak talált holmival, ami csak egy kirándulásra kellhet. Én persze mindig túlbiztosítom magam, de hajlandó vagyok cipelni, nem lehet fárasztóbb mint televágni a fészert kandallóba való tűzifával. Az idő is pont kirándulásra való, már nem volt olyan meleg, bár Alaszkában sosincs, kellemes volt a levegő, nem jósoltak esőt és a szél is csak annyira fújt ami még alig borzolta össze a frizurát. Nem mintha a kócosság érdekelt volna.
A kezem szépen javult hála a gyógytornának és igazán megdolgoztam érte, hogy mára már tudjak vele fogni és erőt kifejteni, persze egy farkas torkát azért nem tudtam volna alaposan megszorongatni, de remélem nem is lesz rá szükség. Ma csak túrázni akarok tanulni, nem túlélést. A Parkig busszal érkeztem, még nem merészeltem kormányt ragadni, bár egyre kevesebbszer fordult elő, azért még néha begörcsöltek az ujjaim egy-egy nagyobb megterhelés után és pont a bal kezemmel fogni a kormányt nem kis feladat. A látogató központba beszéltük meg Celeste-vel a találkozást, hogy onnan induljunk el, de elégé be voltam sózva, így odakint toporogtam, legalább negyed órával a megbeszélt idő előtt. Addig legalább friss levegőt szívok, itt még a szélnek is illata volt nem szaga mint odahaza New Yorkban, és nem is unatkoztam a várakozás közben, mert pont megérkezett egy turista csoport, akiket körbevezetnek majd. Zajosak voltak és idegesítőek, a gyerekek rohangáltak, a felnőttek meg…nos a férfiak máris alkalmasnak találták az időt egy doboz sörre, a nők meg rohantak a mosdóba. Sosem értettem miért kell állandóan odarohanni, nekem szerencsére nem voltak ilyen problémáim, de azt hiszem a többség csak túlzásba vitte. A férfi mosdó előtt nem állt senki. Pedig a sör, ugye.  Ezen filóztam zsebre dugott kezekkel és próbáltam nem figyelni a zajongó kölykökre. Szeretem a gyerekeket, szó se róla, de az én keresztlányaim sokkal jobban neveltek voltak.  Celeste felbukkanását csak az utolsó pillanatban vettem észre, annyira elgondolkodtam, de legalább elröpült az idő és máris indulhatunk.* -Szia! Be vagyok ám sózva, jól meg kell dolgoztass. Nehogy kezdő útvonalra vigyél.*Az arcom felderült amint megpillantottam és a mosoly nem halványult, sőt még tovább szélesedett ahogy drákói szigorra buzdítottam. *A hozzászólást Rebecca Morgan összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szomb. Szept. 10, 2016 4:50 pm-kor.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

◯ Kor : 27
◯ HSZ : 136
◯ IC REAG : 119
◯ Lakhely : Fairbanks, AK

Re: Túraútvonalak az erdőn át // Hétf. Szept. 05, 2016 3:06 pm

Voltak nálam olyan átmeneti időszakok, amikor éppen nem én kaptam meg az új csoportokat. Két vezetés között pedig annak szentelhettem az időmet, aminek csak akartam. Kedveltem egyébként ezeket a napokat is, hiába rajongtam a munkámért teljes szívemmel. Mégis, ha csak magamra figyelhettem, akkor tudtam haladni a házzal, közös programot csinálhattam Corinne-nal, vagy esetleg a pilóta megbízásom adta feladatokat pótolhattam be. Gyakran nehéz volt megosztani a két hivatást, plusz még hozzájött az őrzőségem is, de azért megoldottam valahogy mindig.
Jelenleg pont egy ilyen pihenős héten voltam túl, és sikerült még valamennyit haladnom a ház körül elterülő kertrésszel is. Be akartam fejezni még az előtt, hogy beköszöntene a téli időjárás. Legalább a szigetelés már megvolt, és a fűtés is működött a hatalmas kandallót kiegészítendően. Amikor azonban jött a felkérés, hogy csatlakozzak egy kis kirándulásra az egyik tanonchoz, nem mondtam nemet. Szerencséje volt, hogy éppen ilyenkor kapott el, különben kénytelen lettem volna visszautasítani, vagy legalábbis elhalasztani a találkozót.
Sokszor, amikor a parkon belül vezettem a csoportomat, akkor ugyanaz volt a kiindulási pontunk, mint amit most megbeszéltem Beccával. Az olyan központi hely volt, ahová mindenki könnyedén el tudott találni, és kevesebb volt az elkerülés esélye is. Már jó pár méterről kiszúrtam a rám várakozó nőt, de nem kiáltottam rá, mivel valószínűleg úgysem hallotta volna meg a zsivajban. Ráadásul úgy is tűnt, mint aki nagyon elgondolkozott, szóval már csak akkor mosolyogtam rá, és emeltem üdvözlésre a kezemet, amikor ő is észrevett engem.
- Jó reggelt! – üdvözöltem barátságosan, noha annyira még nem ismertük egymást. – Jól van, emiatt ne aggódj! Bár azt azért szeretném megkérdezni, hogy mennyi tapasztalatod van a nehezebb terepen? – kérdeztem komolyan, mert ezt tudnom kellett. – Van elképzelésed, hogy melyik vonalon szeretnél menni, vagy rám bízod magad? – adtam neki korában az útvonalakról egy térképet, leírásokkal együtt. Nem tudtam, hogy végül talált-e olyat közöttük, ami különösen tetszett neki és szeretett volna végigmenni rajta, vagy teljesen mindegy volt, és neki bármi megfelelt. Indulás előtt viszont mindenképpen szólnom kellett itt a központban, hogy tudjanak róla, melyik útvonalon indulunk el. Legalább, ha valami baj történik, és sötétedésig nem érnénk vissza, akkor tudni fogják, hogy merre keressenek.
- Mindent elhoztál, amit felírtam neked? – kérdeztem meg a biztonság kedvéért, miközben megindultam a recepció felé. Nem érdekelt a sok tolongó ember, könnyedén kerültem ki őket, hogy odaférkőzzek az ismerőshöz. – Nos, akkor mi legyen? – fordultam oda Beccához az utolsó pillanatban, hogy akkor melyik ösvényre vigyem rá. Ha rám bízza magát, akkor természetesen az általam megfelelőnek ítélt útvonalon fogunk elindulni, és azt is fogom itt bediktálni.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Rebecca Morgan
II. Tanonc

◯ Kor : 28
◯ HSZ : 651
◯ IC REAG : 615
◯ Lakhely : Fairbanks
Re: Túraútvonalak az erdőn át // Szer. Szept. 07, 2016 12:02 pm

Celeste & Becca*Nem győztem kivárni, hogy végre eljussak a helyi Nemzeti Parkba, noha korábban, amikor még New Yorkban éltem, nem jártam sokat kirándulni. A Central Park nem mondható kirándulóhelynek, olyannak semmiképp amilyen most várt rám. Egyszer elmentünk anyával a Woodford State Parkba, de az volt az egyetlen kirándulásom a városon kívül. Elmondhattam magamról, hogy túrázás terén nincsenek tapasztalataim, nem voltam cserkész, nem tudok tüzet gyújtani két faágból - ezért volt nálam gyufa és öngyújtó is -, bár elméletben tudom hogyan kell, nem tudom milyen jeleket kell keresnem ha rejtett vízforrás után kutatnék és sátrat sem tudok készíteni a természet által nyújtott tereptárgyakból, de a kondimmal nincs semmi gond hála az otthoni favágásnak és Axel edzési módszereinek. Természetesen Celeste egyből a gyenge pontomra tapintott rá mihelyst megérkezett, nem is vártam mást, de eltökélt voltam és lelkes. Persze e két tulajdonság nem valószínű, hogy kihúz egy szakadékból de remélhetőleg nem jutunk el addig. * -Nem tudom milyen tapasztalatra gondolsz, de nem sokat túráztam életemben, hegyet mászni nem tudok, de bírom a strapát. *Reméltem, hogy nem vettem el a kedvét magamtól, az egy dolog, hogy szerénység nélkül állíthatom, tudok remek társaság lenni, de nem valószínű, hogy ez kompenzálja a velem való vesződséget. * -Mindent, persze. *Utána indultam az emberek között, próbáltam lépést tartani, az útvonalon még nem is gondolkodtam, mivel fogalmam sem volt melyik milyen. Egyszeri elolvasásra mindegyik jónak tűnt, de ő ismeri a terepet, ő tudja melyik az amelyik nekem való. * -Közepesen erőssel kezdjünk, azzal meg kell dolgoznom de nem fogja elvenni a kedvemet. *És legyen egy kicsit romantikus. Ezt nem mondtam ki hangosan mert félő volt, hogy félreérti. Nálam a romantikus azt jelentette, hogy sok fa, csörgedező patak, nagy tisztás és látható égbolt. Na és nem fájt volna ha látok egy őzikét, nyuszit, valamilyen szeretni való kis állatot. * -Szóval rád bízom magam, te tudod hova érdemes menni. *Felkészültem a mai napra. Azt hiszem. Persze fogalmam sem volt, hogy mire számíthatok. Nem Celeste-tel volt gondom hanem a saját szerencsémmel, avagy balszerencsémmel. Biztos voltam abban, hogy valami közbe fog jönni, abból viszont én nem jövök ki jól. *


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

◯ Kor : 27
◯ HSZ : 136
◯ IC REAG : 119
◯ Lakhely : Fairbanks, AK

Re: Túraútvonalak az erdőn át // Szer. Szept. 07, 2016 1:16 pm

- Jól van, tehát nehéz terepen egyáltalán nincs tapasztalatod. – nyugtáztam a válasza hallatán, és mellé még bólintottam is egyet. Nem volt ettől kevesebb a szememben, és ezt fontosnak tartottam vele is közölni, mielőtt még félreértene. – Semmi baj, de akkor egyből nem viszlek olyan helyekre, ami megköveteli a több éves rutint. – nekem ezzel tényleg nem volt semmi gondom, csak tudnom kellett, hogy mennyit vállalhatok be vele. A turistáimat is meg szoktam interjúvolni, ha úgy alakul, és annak függvényében tervezem meg a további közös programunkat. Ugyan Becca nem munka volt a szó klasszikus értelmében, de attól függetlenül is a legjobbat akartam kihozni ebből, hogy nem kapok érte pénzt.
- Rendben! – biccentettem, amikor megerősített abban, hogy mindenféle felszerelést elpakolt. Sok dologra azért nem volt szükség, de volt néhány olyan, ami elengedhetetlen, és bármikor hasznát vehettük egy váratlan helyzetben. Azért reméltem, hogy nyugis utunk lesz, és még véletlenül sem akadunk bele egy problémás kóborba, vagy csak szimplán egy elkóborolt medvébe. Nem biztos, hogy szerencsés találkozás lenne, főleg, hogy néhánynak bocsai is akadtak a parkban. Tudtam, mert az a dolgom, hogy tudjak ilyen apró információkat.
- Oké, akkor változatos terepre megyünk. Lesznek emelkedők, meg kényelmesebb részek is. Nem megyünk olyan hosszúra, hogy szükséges legyen kint éjszakázni, de az biztos, hogy jó kis fárasztó edzés lesz neked. Bírni azonban biztosan fogod! – ígértem meg, és rá is mosolyogtam biztatásképpen. – Szia, Zoe! – köszöntem mosolyogva a recepción ücsörgő, középkorú nőnek. Jóban voltunk, ha erre jártam, akkor mindig váltottunk pár szót. – Lennél olyan drága, és beírnál bennünket a sárga útvonalra? – ez lett végül a befutó számomra a lehetőségek közül. Úgy éreztem, hogy azt tudni fogjuk teljesíteni estig.
- Persze, máris! Ma kiváló idő van, esőt sem jósolnak! – mosolygott ő is lelkesen, miközben lefirkantotta két fős kis csapatunkat a könyvébe. – Az első útja, kedves? – kérdezte Beccától barátságosan, ám figyelve az udvariasságra, és kerülve a tegeződést.
Amennyiben megvitatták a dolgot, és mindent rendben találtunk, úgy lelkesen búcsúztam tőle is, meg a központtól is. Kifelé menet felmarkoltam egy térképet, amin szerepelt a sárga útvonal, és azt nyújtottam oda a velem tartó nőnek.
- Tessék, ezen követheted majd, hogy merre tartunk, később pedig akár emléknek is jó lesz! – újabb emberkerülgetés következett, hogy aztán a megfelelő irányba induljunk meg. Ki is vitethettem volna magunkat kocsival az útvonal kezdőpontjához, de gondoltam jobb lesz egy kis bemelegítő sétával kezdeni. – Még szerencsénk van egyébként, el fogunk menni két hatalmas virágokkal teli rét mellett. Nemsokára mind elvirágzik, de most még színesek a tájak! – magyaráztam út közben, a megfelelő irányba terelve bennünket.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Rebecca Morgan
II. Tanonc

◯ Kor : 28
◯ HSZ : 651
◯ IC REAG : 615
◯ Lakhely : Fairbanks
Re: Túraútvonalak az erdőn át // Szomb. Szept. 10, 2016 5:53 am

Celeste & Becca*Jó lett volna tudnom milyen a nehéz terep és milyen a könnyű, de fogalmam sem volt róla, ezért óvatosabban fogalmaztam. Nem magam miatt, hanem mert ostobaság lett volna nagyzolni Celeste előtt, rábíztam magam, az ő felelőssége voltam és ha bármi történik útközben, tudnia kell, hogy számíthat-e rám vagy sem. *-Mondjuk, hogy nincs.*Mondjuk, hogy a hegymászás nehéz terep. Ahhoz gyakorlat kell és tapasztalat, nem egy séta az erdőben némi dombbal. Túl voltam már néhány történésen, ideje volt, hogy belevessem magam az élvezetbe, a felfedezésbe, hogy tudjam mikor merre járok. *-Rendben, de nem csak sétálni szeretnék hanem tanulni is.*Fontosnak tartottam, hogy tudja, nem csak kirándulni szeretnék, nem turistaként vagyok most itt, hanem azért mert érdekel, mert kíváncsi vagyok, mert bővíteni szeretném az ismereteimet úgy, hogy a jövőben hasznát is tudjam venni. Azt szerettem volna ha komolyan vesz, akár mint egy tanítványt és nem idegenvezet a kirándulás alatt. Azért mert igazából könyvmolynak számítottam, nem akartam ebbe a skatulyába gyömöszölni magam, szerettem a természetet annak minden csodájával és hátrányával együtt. Azt nem mondom, hogy nem érdekelt a veszély, nem voltam hülye, hogy fejjel menjek a falnak, de a lehető legtöbb dolgot szerettem volna kipróbálni, megtapasztalni és megtanulni. Ám ez most nem olyan tanulás lesz mint amihez szoktam és izgatottabb voltam mint ha csupán egy délutáni sétára mennék anyámmal a parkba. *-Helyes. Izzassz meg. *A rám vetett mosolya tükörképre talált, ha voltak is kétségeim, hogy meg fogjuk-e érteni egymást, azok elmúltak, nem ismertük egymást olyan jól mint szerettem volna, de azt már tudtam, hogy Celeste jó fej és nagyon jól ki fogunk jönni egymással. *-Szép napot!*Ragyogó mosollyal, lelkesen üdvözöltem a recepcióst majd a kérdésére lazán bólintottam. *-Többé-kevésbé. Kirándulni már voltam, túrázni még nem.*Éreztem, hogy a kettő között óriási különbség van. Kiránduláshoz nem igazán kell tapasztalat, túrázni azonban olyanok mennek akiknek van fogalma a természetről, a veszélyekről, a nehézségekről és a túlélésről, még ha az utóbbit nem is pont szó szerint vesszük. Intettem neki mielőtt elfordultam a pulttól, hogy újra belevessem magam az emberkupacba. Igyekeztem Celeste sarkában maradni, mert ha itt elveszítem, akkor az erdőben is magamra maradok. Elmartam a felém nyújtott térképet és belepillantottam.* -A sárga szín mit jelöl pontosan és milyen fokozatok vannak még?*Reméltem, hogy hallja a kirándulók csoportjának zsongása mellett. Azt hiszem neki is fel kell készülnie rám, nem csak nekem az előttem álló megpróbáltatásokra. Sokat fogok kérdezni. A virágos rét hallatán azonban megint elmosolyodtam, szóval meg lesz a romantika is amire vágytam. Kár, hogy hamarosan elvirágzik a táj, elhoztam volna Egont…na de majd tavasszal. Amikor kikerültünk a tömegből, mellé soroltam és ezzel kezdetét vette a kalandom. Nekem eszembe sem jutott, hogy a túraútvonalhoz kocsival is el lehet jutni, be sem szálltam volna azt hiszem, kirándulni jöttem nem kocsikázni.* -Nem tudom eléggé megköszönni, hogy a nyakadba vettél. Szereted a csokis muffint ? Saját készítés, neked hoztam.*meg persze magamnak is, mert ha csokis és süti akkor nem maradhatok ki belőle, másrészt élveztem, hogy végre süthetek és nem bénázok a konyhában. A kezem remekül javult és noha maradt még némi ügyetlenkedés, az a nagyon finom mozdulatokra korlátozódott csak. Cérnát nem tudtam volna még tűbe fűzni, de hála az égnek varrnom sem kellett. Ha bal kezes lettem volna, az írás is nehézségekbe ütközne még, vagy színezés közben a vonalon belül maradni, de keverni-kavarni és porcukrot szórni már tudok és a tepsi súlya sem gond. Szóval mondhatjuk, hogy sikeres volt a vérizzasztó gyógytorna és a bal kézfejemen lévő farkasos-tollas tetoválás sem okozott problémát. Elrejtette a vágás és a műtét után maradt hegeket, persze lett egy különleges ismertető jegyem, de úgy gondoltam nem ez fog lebuktatni.*


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

◯ Kor : 27
◯ HSZ : 136
◯ IC REAG : 119
◯ Lakhely : Fairbanks, AK

Re: Túraútvonalak az erdőn át // Kedd. Okt. 11, 2016 1:18 pm

- Ez egyáltalán nem gond, csak jobb tisztázni, mielőtt elindulunk. – mosolyogtam rá. Nekem tényleg nem volt baj, ha könnyedebb terepre kellett menni, hiszen mindenhol jól elboldogultam, és élveztem is a túrákat. Vegyes csoportjaim esetén szoktam azt választani, amit mára gondoltam ki, így aztán azoknak is megfelelt, akik nem gyakorlott túrázók, de azoknak is nyújtott némi izgalmat és kikapcsolódást, pozitív élményt, akik már voltak rázósabb terepen is. Pont ezért kedveltem annyira ezt.
- És miket szeretnél megtanulni? – érdeklődtem kíváncsian, hiszen amíg volt rá időnk, addig én szívesen beszélgettem vele. Úgyis várni kellett egy kicsit a sok ember miatt, és addig legalább lesz némi fogalmam arról, hogy mit is vár ettől az egésztől. Ezt korábban nem tisztáztuk még, pedig lehetett volna annyi eszem, hogy megkérdezzem tőle. Jobb mindenre felkészültnek lenni, ráadásul akkor úgy tervezhettem volna előre, de sebaj! Így majd gyorsan út közben fogom kitalálni, hogy mi legyen a program az utunk során. Estére, ha minden jól megy, úgyis visszaérünk, ez most csak egy gyorstalpaló.
Mosolyogva hallgattam, amíg a recepciós és Becca között lezajlott a párbeszéd. Egyértelmű volt, hogy mind a ketten közvetlen, könnyen barátkozó emberek, és ez adott némi bizakodásra okot. Nem ismertem túl jól a mai partneremet, de ez idővel úgyis változni fog, minél több időt töltünk egy városban, ráadásul egy efféle túra is összekovácsolja az ismeretleneket egy bizonyos szinten.
Miután sikerült felírni bennünket a sárga vonalra, már tereltem is ki Rebeccát, hogy végre elinduljunk, és ne vesztegessük a drága időt. Azért most már hamarabb sötétedett, és ha nem is kell kint éjszakázni, de valószínűleg már jócskán alkonyodni fog így is, mire visszaérkezünk ide a központhoz. Pedig még nem is volt olyan késő, nagyon is időben voltunk, aminek most pláne örültem. Még jó, hogy pontos a leányzó, és nem kellett rá várni félórákat.
- Igazából itt a Parkon belül vannak külön jelzéseink. Leginkább azt hivatottak jelezni, hogy a terület melyik részén vezet keresztül. A kék vonal az embert próbáló, észak felé haladó ösvény például. – avattam be Beccát, de ha megnézi a brossurát, akkor az ilyen típusú kérdésekre ő is könnyen megtalálja majd a választ. – Van még egy közepes útvonal, csak máshol megy, illetve a kezdőknek, és a profiknak való. Egyáltalán nem bonyolult a kialakítás, igazából nagyon is logikusak. A tereptől függ, a szín meg… - csak megvontam a vállaimat, azokat nem tudom, hogy mi alapján adták. – Egyébként csak néhány kiépített útvonal van a Park területén belül, és az eleje általában könnyedebb, akadálymentes terep, aztán nehezedik. – magyaráztam tovább, elérve lassan azt az utat, ami elvezet az útvonalhoz.
Általában egyébként, akik túrázni indultak, azok a parkot körüljáró busz állomásairól kezdték az utat, de mi most nem így fogunk tenni. Ha már azt szerette volna, hogy megizzasszam, akkor én bizony a szaván fogom majd, nehogy szó érje a ház elejét.
- Ugyan már, szívesen teszem! Amúgy is ez a munkám! – legyintettem mosolyogva, mert tényleg nem fáradtság. Volt is most időm rá, illetve az időjárás is nekünk kedvezett, talán most utoljára így hétvégén. Tökéletes volt hát az időzítés. – A muffint viszont elfogadom. Nem is reggeliztem, és nagyon szeretem a süteményeket is! – botor dolog volt nem reggelizni, de ezt most inkább nem tettem szóvá. Másoknak mindig azt tanácsolom, hogy egyenek indulás előtt, mert annál kevesebb ételt kell magukkal cipelniük. – Én is szoktam néha sütni, bár mostanában nem jutott rá időm, meg a konyhám sem feltétlenül volt alkalmas rá… - közben már el is haladtunk az első jelzés mellett, ami azt jelentette, hogy jó helyen járunk. Nemsokára, ha minden igaz, akkor egy busz is el fog robogni mellettünk, de itt még nem is volt nehézkes a haladás.

// Ne haragudj, hogy ennyire megcsúsztam a válasszal! Embarassed //
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Rebecca Morgan
II. Tanonc

◯ Kor : 28
◯ HSZ : 651
◯ IC REAG : 615
◯ Lakhely : Fairbanks
Re: Túraútvonalak az erdőn át // Pént. Okt. 14, 2016 4:05 pm

Celeste & Becca


*Egyet értettem Celeste-el, jobb az elején tisztázni, mennyire kell rám odafigyelni, bár felnőtt voltam, egy tapasztalatlan túrázó olykor akaratlanul is vét valami hibát és máris kész a baj. Azt sem éreztette velem, hogy a „nyakába vett” volna, amiért hálás voltam. Szerettem a természetet, pedig nem sok ilyen kalandban volt részem, ha úgy vesszük egyben sem igazán, azon kívül amit Egonnal töltöttem el Angliában. Anyával nem mentünk soha messzire, és ezek a kirándulások valójában könnyű séták voltak csupán semmint komoly túrák. *-Mindent. A növényekről, állatokról, hogy mit hogyan lehet felismerni, veszélyekről és túlélésről. Szóval egy komplett indián továbbképzést szeretnék. *Igyekeztem, hogy a mosolyom ne úgy hasson rá mintha viccelnék, mert nem annak szántam és tudom, hogy minderre ma nem lesz időnk, viszont ezzel már kvázi befizettem egy újabb túrára is. Remélem nem megyek az idegeire és legközelebb is szívesen elvisz magával. Nem egész öt perc alatt sikerült elintézni a feliratkozást, hogy tudják merre megyünk, és megtudtam, hogy ennek is nagy jelentősége van, végül átszuszakoltuk magunkat a mezei turisták hullámzó tömegén. Máris volt kérdésem, ami a jelzéseket illeti, arról tudtam, hogy vannak, léteznek de azt már nem, melyik mire való és mit jelöl. *-Ó, értem, látom is. *Vetettem egy hosszabb pillantást a brosúrára amit kaptam és így már minden tiszta volt, persze ettől még nem váltam profi túrázóvá. Most már azt is láttam a térkép alapján, körülbelül merre fogunk menni, felnézve pedig próbáltam elképzelni, bár most még csak egy egybefüggő erdős területnek láttam az egészet. *-Igen, tudom, hogy ez a munkád, de ha nem baj, én örülnék ha nem csak munka lennék a számodra. *Szerettem az embereket és szerettem a farkasokat és úgy általában mindenkit akivel lehet beszélgetni – azt is akivel nem, és volt ilyen – az összes közeli barátom és ismerősöm azonban New Yorkban élt és itt, Egont és Amandát, no meg Naomit leszámítva eléggé elveszettnek éreztem magam. Mondhatni barátgyűjtésbe kezdtem, igyekeztem mindenkivel jó kapcsolatot kialakítani és reméltem, hogy előbb-utóbb megkedvelnek. A muffint nem azért hoztam, hogy megvesztegessem Celeste-et, egyszerűen csak mint a nők többsége, boldogsághormonnak neveztem és a kiránduláshoz is elég energiát nyújt majd. Na és persze szerénység nélkül állíthatom, hogy nagyon finom. Máris túrtam a táskámba és vettem elő a műanyag dobozt amibe belesorakoztattam az összenyomódás elkerülése végett és Celeste felé nyújtottam. Legalább egyet egyen mert a végén, reggeli nélkül még összeesik nekem és locsolhatom fel a vadon kellős közepén. *-Akkor vegyél belőle máris, nehogy rosszul legyél. Nem vagy allergiás semmire ugye? És mi volt a konyháddal? Felújítod vagy szétverték? *Lehetne poén is azonban sajnos a legutóbbi Vörös Hold óta ez már nem számít annak. Noha Jay és én nem a konyhát vertük szét, azért akadt utánunk takarítani - és javítanivaló, úgy hallottam más lakások sem úszták meg könnyen. *-A farkasok merre tanyáznak? Melyik útvonal felől lehet megközelíteni? *Keresztül-kasul szelik az erdőt, de van falkaterület amit gondolom megfelelően védenek és ahova nem szabad menni. Gyerekkoromban is mindig az ilyen tilos helyek vonzottak, bár ezek inkább történelmi épületekre korlátozódtak, múzeumok lezárt termeire és templomok folyosóira, az óratoronyra, egyszóval ahova mezei, halandó ember nem mehet. Kíváncsi voltam a falka területére, hacsak egy messzi dombról is láthatom, muszáj megnéznem. Egyelőre csak a saját jelzésünket figyeltem, és kerestem a következőt. *-És mi van a nem kiépített útvonalakkal? Azok milyenek? *Mondhattam volna, hogy oda vigyen ahova nem vinne, de szerintem elsőre ezt úgy sem tette volna meg, talán majd legközelebb.*

//Semmi gond, a fő, hogy megérkeztél cheers //


Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése

◯ Kor : 27
◯ HSZ : 136
◯ IC REAG : 119
◯ Lakhely : Fairbanks, AK

Re: Túraútvonalak az erdőn át // Hétf. Okt. 17, 2016 3:37 pm

- Azt ugye tudod, hogy egy csepp indián vér sincs az ereimben? – kérdeztem először komolynak tűnően, ám végül elmosolyodtam. Sejtettem én, hogy nem úgy gondolta, de azért nem bírtam ki, hogy ne tegyem szóvá. – Ha ilyesmire vágysz, akkor elég sokan élnek közülük a városban, és biztosan sokkal jártasabbak nálam ezekben a dolgokban. – ezt ugyanis nem vitathattam el tőlük. Ők itt születtek, én meg alig fél éve voltam a város lakója, ennyi idő bizony távolról sem elég ahhoz, hogy jól kiismerje magát az ember egy új vidéken.
- Egyébként nem tudok mindent én sem, hiszen csak nemrég költöztem ide… - tettem szóvá neki is. Nem tudtam, hogy mennyire van képben ezzel kapcsolatban, de nem akartam csalódást okozni neki. – Az alapvető dolgokat ugyan tudom, de nem minden itteni növényt sikerült megismernem egyelőre, ennek biztosan idő kell majd. – vallottam be őszintén, de emiatt egy cseppet sem éreztem magam kellemetlenül. Nem úgy születünk, hogy egyből mindent tudunk. Nyilván, amikor ideköltöztem, akkor tanulmányoztam mindent a környékről, de ennyi idő még nem volt elég nekem arra, hogy minden tudást beszippantsak. Talán a következő szezonban már sokkal jobb leszek ezen a téren is, de azért így is jól elboldogultam.
Nem teljesen értettem, hogy mire gondolt pontosan az alatt, hogy nem csak munka akar lenni számomra, így reakció helyett csak rámosolyogtam biztatóan. Nyilván nem a klasszikus értelemben vett munkának tekintettem ezt, pusztán arra akartam utalni, hogy nem fáradtság, meg különben is ez teszi ki a napjaim nagyobb részét. Az pedig, hogy miként alakul a kapcsolatunk, majd elválik. Szerintem az ilyesmi nem előre eltervezetten megy, annyi biztos, hogy én nem zárkóztam el az új ismeretségek elől sohasem.
- Áh, nem szoktam! – legyintettem egyet, de közben már nyúltam is az egyik finomságért. – De azért nem utasítom vissza! – mosolyodtam el, közben csak éppen egy kicsit lassítva le, a kellemesen gyors tempón. – Tudtommal nem… - vontam meg a vállaimat, mert igazából nem nagyon vizsgáltak ki ezen a téren, hiszen eddig semmiféle allergiás reakció nem lépett fel nálam soha. – Is-is, mondjuk úgy. Eleve felújításra szorult, mivel a ház, amit kaptam a várostól, elég romos állapotban volt. Aztán még szét is verték a Vörös Hold alatt. – most már viszonylag könnyedén beszéltem róla, de azért szükségem volt némi időre ahhoz, hogy ilyen lazán nyilatkozzak arról az éjszakáról. Azért azt nem mondanám, hogy borzasztóan megviselt, de nem vagyok fából, sem kőből, hogy minden nehézséget könnyedén vegyek. A látszat lehet, hogy ez volt, de belül őrlődtem ugyanúgy.
- Mármint melyik fajta bundásra gondolsz? – kérdeztem őszintén, mivel a vérfarkasok, és a rendes mezei farkasok is éltek ezekben az erdőkben. – Egyébként a falka olyan helyen él, ahová nehezebb elmenni, meg arrafelé nem is nagyon vezet túraösvény, pontosan a hívatlan látogatók elkerülése miatt. – ők ugyanis már régebben letelepedtek itt, mint ahogy kialakították volna az utakat a turistáknak. – Persze, ha vannak vállalkozó szelleműek, azok letérnek a járatlan útra, és elkeveredhetnek oda, de annyira nem jellemző szerencsére. – magyaráztam menet közben, egyelőre még lihegés nélkül is képes voltam beszélni, de fog ez változni idővel. – Nekünk nem esne bántódásunk, ha arra járnánk, hiszen a Lakba is bemehetünk, ha jól tudom, de azért ne lepjük meg őket a mai napon. – nem is gondoltam mondjuk, hogy oda szeretne menni, de azért inkább szóvá is tettem, hogy ma nem terveztem feléjük menni.
- Olyan nem nagyon van. Elég vadregényesnek mondható a táj, ebből fakadóan sok a veszélyes hely, ahová jobb, ha túrázó nem megy. Omlásveszély, rejtett szurdokok, csúszós lejtők… - soroltam, időnként mutogatva is mellé. – Mindig akad olyan, aki ostoba módon azt hiszi, hogy elég képzett ehhez a terephez, de nem egyszer voltak már ebből balesetek, ha jól hallottam a hegyi mentőktől. – reméltem, hogy ezzel el is vettem a kedvét attól, hogy ilyesmit akarjon kipróbálni. - Szóval nem veszélytelen terep ez. És akkor a vadon élő állatokról még nem is beszéltünk. Ahol többet jár ember - például a túraösvények -, azt talán jobban elkerülik, de ami járatlan út... - csak a fejemet ráztam meg. Medvék bármikor felbukkanhattak, néha még a városban is. Csak ott az ember képes volt behúzódni, míg a medve saját terepén mozogva nem volt előnyben.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Rebecca Morgan
II. Tanonc

◯ Kor : 28
◯ HSZ : 651
◯ IC REAG : 615
◯ Lakhely : Fairbanks
Re: Túraútvonalak az erdőn át // Csüt. Okt. 20, 2016 6:31 am

Celeste & Becca


-Bennem viszont van.*Az arcomra mutattam,  ami a ruháimból legjobban kilátszott belőlem, az enyhén kreolos bőrömre.* -Nem szolárium, és roppant kellemetlen, hogy szinte semmit sem tudok a természetről, pedig imádom.*Nem haragudtam az anyámra amiért elvágta előttem a lehetőséget, úgy gondolom akkor, abban a helyzetben talán ezt találta a legjobb megoldásnak. Szerencse, hogy a sorsom fonalát a nagyim összekötözte. *-Mondj egy nevet és megkeresem.*Volt egy-két bolt elvétve ahol még megtalálhatók voltak az indián tárgyak, ahova a nagyim is vitt pár fonott kosarat, ilyesmit, de csak nem támadhattam le őket azzal ismeretlenül, hogy továbbképzést kérek indiánságból. *-Akkor már többet tudsz mint én. *Nem volt az ambícióim között az idegenvezetés, de legalább annyit szerettem volna megtanulni, főleg őrzőként illene jól tájékozódnom az erdőben, egy olyan erdőben ahol vérfarkasok élnek és ami körülvesz. Egy csokis muffinnal megalapozni a kirándulást a lehető legjobb amit tehetünk, én is vettem egyet Celeste után, míg el nem érjük az erdő szélét, el is fog fogyni. Bólintva vettem tudomásul, hogy nem allergiás semmire, nem lett volna jó ha épp az én sütimtől fullad be, mindenre nem tudok én sem gondolni, nem is lehet, különben a muffinból a legjobb dolgok kimaradtak volna. *-Miért nem lepődöm meg ezen?!  A Vörös Hold után sok dolga lehetett a kőműveseknek és a burkolóknak. Én csak egy kalaptartót kaptam le a falról, ja és az üveges. Igen, nos rá is szükség volt, de nem az én házamban. *Nagyot sóhajtottam, a Alignak minden nap belopja magát a szívünkbe egy kis emlékkel. Az ilyen alkalmakról mindenki úgy beszélt mintha csupán egy szokásos, napi rutint mesélne el.  Pedig nekem sem csak annyiból állt az az éjszaka, hogy lekalaptartóztam Jay-t, ujjakat veszítettem el és késekkel hadonásztam, de ennyi idő távlatából és mert végül jobb vége lett mint amire számítottam, nem okozott depressziót. Vagy mert még csak egy ilyen éjszakát éltem meg. Alignak hogy nem unja már? *-Természetesen a bájos vérfarkasokra. Kíváncsi vagyok hogyan élnek, szeretném jobban megismerni őket és azt csak ott lehet ahol tanyáznak. ….persze gondoltam, hogy nincsenek útjelző táblák, mint a mesékben…….nem mára gondoltam, de feltételezem azért be kell jelentkezni mint a fodrászhoz. *Értettem mire gondol, bármit is tervezett nekem mára a vérfarkasok látogatása nem volt és nem is lehetett a programban. Viszont a közeljövőben felvehetné a tervei közé, legalábbis velem, bár akár Egonnal is elmehetnék de ő meg nem akar magával vinni, ki tudja miért. *-Félre ne érts, nem akarok olyan helyekre menni, de jobb ha felkészülök rá. Azért mondtam, hogy indián kiképzést szeretnék.*Felnevettem amiért azt feltételezi rólam, hogy egyedül bemerészkednék az erdőbe és Piroskát játszanék. Még a farkas is adott lenne, de nem, azért nem vagyok ennyire felelőtlen, elég volt Killiannak megemlítenie néhány vadon élő farkast, félbehagyott szarvaslakomát és már sprinteltem is ki az erdőből. Szó szerint. Persze akkor még nem voltam őrző és nem feltételeztem, hogy csak fedősztori az egész, ma már tudom, hogy a pasi reggelizett farkasként….vagyis csak gyanítom, de mivel ezen a téren elég mimózalelkű vagyok, nem is gondolok rá. Azt  is nehéz volt elképzelnem, hogy Egon halat zabált a híd alatt mielőtt találkoztunk volna, nyersen, frissen kifogva, ahogy Gollam is szereti. Capkodószan. Az én muffinom elfogyott és ittam rá két korty vizet, hogy leöblítsem az apró morzsákat is. Eddig csak könnyű séta volt, majd most következik a mászás.* -Gondolom nem csak úgy pattant ki a fejedből, hogy idegenvezető legyél. Volt valamilyen alapja. Elmeséled?*Ilyenkor szoktam valamilyen iszapba csapni, feltépni régi sebeket, valamiért hihetetlen érzékem volt ehhez. Reméltem, hogy most másképp lesz. *

[/color]
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sponsored content

Re: Túraútvonalak az erdőn át // Today at 10:44 am

Vissza az elejére Go down
 

Túraútvonalak az erdőn át

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
3 / 3 oldalUgrás a köv. oldalra: : Previous  1, 2, 3

 Similar topics

-
» Kereskedelmi útvonalak

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
◯ North Star FRPG :: Játéktér :: Városhatárokon kívül :: Erdős terület :: Denali Nemzeti Park-