HomeHome  Gy.I.K.Gy.I.K.  KeresésKeresés  TaglistaTaglista  CsoportokCsoportok  RegisztrációRegisztráció  BelépésBelépés  


Felhasználónév:
Jelszó:
Automatikus bejelentkezés: 
:: Elfelejtettem a jelszót!
AKTÍV KARAKTEREK
122 TAG 55 FÉRFI 67 NŐ
FAIRBANKSI FALKA
50 TAG 22 FÉRFI 28 NŐ
MAGÁNYOS FARKASOK
17 TAG 9 FÉRFI 8 NŐ
ŐRZŐK
31 TAG 15 FÉRFI 16 NŐ
EMBEREK
15 TAG 5 FÉRFI 10 NŐ
VÉRVONALFŐK
9 TAG 4 FÉRFI 5 NŐ
Az előző negyed évben ezek voltak az oldal kedvenc játékai:

...A Legsokoldalúbb:

...A Legszomorúbb:

...A Legjobb Bónusz:írta  Rebecca Morgan Today at 9:51 am
írta  Hannah B. Wilson Yesterday at 6:30 pm
írta  Destiny Maeve Bluefox Yesterday at 5:31 pm
írta  Jonathan Wilson Yesterday at 3:13 pm
írta  Andrzej Krakowski Pént. Máj. 26, 2017 11:37 pm
írta  Alignak Pént. Máj. 26, 2017 7:48 pm
írta  Havardr A. Bjartesson Csüt. Máj. 25, 2017 4:53 pm
írta  Rebecca Morgan Csüt. Máj. 25, 2017 7:25 am
írta  Rebecca Morgan Csüt. Máj. 25, 2017 6:42 am
írta  Dana Berger Szer. Máj. 24, 2017 6:49 am
írta  Ryder Wood Kedd. Máj. 23, 2017 11:05 pm
írta  Naomi Sharp Kedd. Máj. 23, 2017 8:30 am
írta  Achilles Kilpatrick Hétf. Máj. 22, 2017 8:54 pm
írta  Peter Mansfield Hétf. Máj. 22, 2017 8:41 am
írta  Hans Elfman Szomb. Máj. 20, 2017 12:11 pm
írta  Alignak Pént. Máj. 19, 2017 10:07 pm
írta  Alignak Pént. Máj. 19, 2017 10:07 pm
írta  Eleanor Penelope Douglas Pént. Máj. 19, 2017 6:19 am
írta  Anguta Csüt. Máj. 18, 2017 10:40 pm
írta  Emmett L. Moore Csüt. Máj. 18, 2017 10:14 pm
írta  Jason Drewner Csüt. Máj. 18, 2017 7:28 pm
írta  Emmett L. Moore Csüt. Máj. 18, 2017 6:31 pm
írta  Daphné Seward Csüt. Máj. 18, 2017 4:22 pm
írta  Achilles Kilpatrick Szer. Máj. 17, 2017 7:49 pm
írta  Alignak Szer. Máj. 17, 2017 5:48 pm
írta  Vendég Kedd. Máj. 16, 2017 7:51 pm
írta  Eeyeekalduk Kedd. Máj. 16, 2017 7:29 pm
írta  Angel Honore Gadot Kedd. Máj. 16, 2017 3:34 pm
Alignak
 
Darren Northlake
 
Nessa O'Brien
 
Rebecca Morgan
 
Catherine Benedict
 
Yetta Northlake-Nacrosh
 
Balthazar Bluefox
 
Primrose Trevelyan
 
Emmett L. Moore
 
Havardr A. Bjartesson
 

Share | .


 

 Balthazar Bluefox háza

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Go down 
Ugrás a köv. oldalra: : 1, 2  Next
Alignak
Admin
avatar

◯ HSZ : 6492
◯ IC REAG : 8320
Balthazar Bluefox háza // Pént. Dec. 18, 2015 4:11 pm

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://northstar.forumr.net
Franz Meyerhof
Őrző Gyógyító
avatar

◯ Kor : 80
◯ HSZ : 113
◯ IC REAG : 93
◯ Lakhely : Költözőben Fairbanksbe
Re: Balthazar Bluefox háza // Pént. Feb. 05, 2016 2:09 am

A minap még kiadó szobákat keresett a helyi újságban, fel is hívott párat, aztán jöttek a szokásos főbérlői körök: Orvos? Az jó, nem lesz gond a pontos fizetéssel. Esetleg majd soron kívül megvizsgálná a testvéremet, nagybátyámat, kutyámat, kisegeremet… Zenél? Az nem lesz jó, a szomszédok nem fogják bírni… Be akar rakatni egy zongorát? Szó sem lehet róla… Állatot tart? Mi az, hogy alapvetően nem? Ezt most nem értem… És még sorolhatnánk.
Aztán ugye ott volt a másik gondolat, a régi kísérletek. A hivatalos laborokban nagyon jó a felszereltség, de a szabványos eljárási rend is adott, veszélyesebb dolgoknál kérelem, engedély, fokozott biztonság, megannyi felesleges kör, és az esetleges nem-ek armadája. ~A tudomány nem a megtorpanásról, és a vánszorgásról szól, hanem a lehetséges határok feszegetéséről… A belső bürokrácia ezt nem értheti.~
Aztán a megoldás végül eszébe ötlött, bár nem volt igazán tisztában azzal, hogy a Protektor miként is fog reagálni a dologra, de egyenlőre nem is kell túlzottan nagydobra verni.
Egy telefon Balthazarnak, egy gyors igen, a részleteket pedig majd személyesen. Franz tökéletesen elégedett volt. Ez egy jó lehetőség lesz a beilleszkedésre, az új kuncsafti kör kialakítására, és nem mellesleg a helyi farkasok is tisztán láthatják majd, hogy ő bizony inkább azon őrző fajta, aki testvérének tekinti a kissé felturbózott gén-rokonokat.
18:00-ra beszéltük meg a találkozót, így hát a Ford Ranger óra ötvenötkor áll meg a ház előtt, a doki egy méretes sporttáskát vesz elő a hátsó ülésről, ebben van jelenleg az élete, aminek a nagyja egyenlőre még Ancharage-ban pihen jól – mágikusan – elzárva, mielőtt eljött gondosan ügyelt a biztonságra, és már azt is tudja a szállítását kivel fogja végeztetni.
Csengetés, egy apró mozdulat a hosszított, bélelt vászonkabáton, majd a szemüvegen, és nem marad más, mint a várakozás.
~A tökéletes főbérlő? Az állati szőrök nem jelentenek gondot, a klarinét se fogja tán zavarni, a rokonok, és pereputty megismerése pedig legalább hasznomra válik… Na de ne szaladjunk ennyire előre.~
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar

◯ Kor : 201
◯ HSZ : 355
◯ IC REAG : 306
◯ Lakhely : Fairbanks


Re: Balthazar Bluefox háza // Hétf. Feb. 08, 2016 10:58 pm

A csendes hétköznapok nálam sosem csendesek és nem is unalmasak. Mindig feldobom őket valamivel. Egyedül élek, de nem vagyok egyedül, mert vagy én megyek valahova vagy hozzám jönnek. Ha mégis üres lenne az este, akkor irány a labor és ugye Maci itt van velem, mindig közvetlen közelről nézi a kísérleteimet. Múltkor kis robbanás volt és az a zöld oldat azóta se jön ki a pulóverből, amit Lili kötött neki, sőt szegény kis plüss bundájába is beleette magát. Pedig kromofággal is próbáltam, de attól csak rosszabb lett.
Szóval ezekbe az egyébként se unalmas hétköznapokba csörgött bele az az Őrző gyógyító, akivel már többször kisegítettük egymást főzetekkel, receptekkel, én esszenciát adtam. Kreatív és találékony fickó, amúgy meg tök normális ember és még a zenéhez is konyít! Bajba került vagy legalábbis gondba, hogy el kellett hagynia a házát. Mire való a barát és a megbízható segítő, ha nem arra, hogy ilyenkor tárt kapukkal várja. Megbeszéltük, mikor jön, kicsit át is rendeztem a dolgaimat, hogy legyen egy fix vendégszoba és otthonosan érezze magát. Akárkit nem fogadnék be, de nála még sose éreztem semmi galádságot.
A kocsi parkolását meghallom még a tévé ellenére is. Épp egy fura iráni sorozat ment, belenéztem, mert ilyet még nem láttam. Sárkányok és boszorkányok a közel-keleten, nagyon érdekes! Csak gagyi, úgyhogy ki is nyomom, mivel megjött a vendégem. Az ablakból figyelem és mikor csenget, egy másodperc múlva már nyílik is az ajtó. Egyesek szerint szörnyűséges, zöld-fekete négyzethálós háziköntösben fogadom a vendéget. Alatta piros póló egy szivarozó Rózsaszín Párduccal és hozzá világoskék rövidnadrág, mert fűtök rendesen.
- Szevasz, Franz! Bújj be! - köszöntöm kézfogással és heves bólogatással.
10 perce benyomtam egy új kedélyjavítót, kukoricából és ópiumszármazékból. A vigyor nem fog lefagyni az arcomról, amíg a szer hat. Nem szorultam rá, ez csak kísérlet és ha jó a cucc, kap más is a Falkában. Bivalyerős, úgyhogy embernek nem adnám, de még Őrzőnek is csak saját felelősségre. Kitárom az ajtót és hagyom bejönni a dokit. Ha sok a cucca, segítek harmadik, negyedik bőröndöt behozni, de úgy látom, nincs rá szükség.
- Na, mesélj, mi a nagy helyzet? Mi történt odaát, ahol a farkas se jár, csak magányosan? Egy ginzengteát? Épp van lefőve.
Ha kér, akkor megyek is a konyhába és egy kissé pszichedelikus hatású, körkörös ábrákkal telerajzolt bögrében hozom ki az élénkítőt, aminek én az ízét is kedvelem és most csupán azért főztem le. A nappaliba tessékelem, ahol Maci, a plüssöm ott figyel a zongora tetején. Ő mindent lát, mindent hall, csak nem beszél.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Franz Meyerhof
Őrző Gyógyító
avatar

◯ Kor : 80
◯ HSZ : 113
◯ IC REAG : 93
◯ Lakhely : Költözőben Fairbanksbe
Re: Balthazar Bluefox háza // Kedd. Feb. 09, 2016 12:45 am

- Üdv Balthazar!
Viszonzom a köszöntést és persze a kézfogást is. Táskák terén egyenlőre nincs más csak a sporttáska, még egy laptop és egy aktatáska bújik meg a Rangerben, de ezek ráérnek.
- Jól fog esni az a tea, kösz! Aztán mesélek, mi hír odaát mostanság.
Egy kacsintás, csak úgy haveri alapon, miközben a táskám a nappali bejáratánál a fal mellé kerül, egyenlőre. Amíg várakozom szétnézek és felmérem a terepet, érezhetően kényelmesen berendezett ez a ház, kicsit emlékezteti arra, amin Anchoragban hagyott. ~Azért hiányozni fog.~
Konstatálja magában, de tudja, jól fog esni neki a fairbanks-i levegő is.
A kilátás pazar, körülbelül fél percet időzik vele, majd áttér a legfontosabb elemre a zongorára. Ezen ”apróság” jelenléte különösen nagy örömmel tölti el, mivel a zenei terveit nem kell megakasztania vélhetően, hacsak Maci nem dönt másként, félelmetes kis bestia.
Ha főbérlője visszatér, és átveszi tőle a teát egy ülőalkalmatosság után néz, és kényelembe helyezi magát.
- Hol is kezdjem… Talán az elején ugyebár. A Protektor úr, úgy gondolta ideje kicsit visszatérnem a kályhához. Plusz sok az ifjú tanonc, akiknek kell egy kis szabadelvű mentorálás is. És gondolom ismered a főgyógyítót, ő pedig éppen babázgat, tehát voltaképpen én leszek a zsebből előkerült balkéz. Anchorage viszonylag nyugodt, bár ha jól láttam a távozásomkor ott lévő őrzők listáját, a Pit tulajának fura hetei következnek, de egyenlőre ebbe nem akarom beleártani magamat.
Belekortyolok az eddig kavargatott teába, és mélyen belélegzem az élénkítő illatát is, kifejezetten jól esik a mai nap után, sok kocsikázás, még több jelentés, ügyintézés van mögöttem, kell mostmár egy kis pihenés is.
- Veled mi a helyzet mostanság? Ahogy hallom viszonylagos béke uralkodik ideát…
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar

◯ Kor : 201
◯ HSZ : 355
◯ IC REAG : 306
◯ Lakhely : Fairbanks


Re: Balthazar Bluefox háza // Szer. Feb. 10, 2016 8:57 pm

Egy-egy bögre gőzölgő teakülönlegesség mellett, az üveglapos asztalnál ülve már sokkal könnyebb társalogni. Én még mindig vigyorgok, nagyon, feltűnően sokat, mintha kapcsokkal húzták volna szét a számat. Észreveszem a mohó pillantásokat angymúltú billentyűs hangszer iránt. Franz komolyzenész és ezért nagyon is tisztelem. Sok zenészt kedvelek azok közül, akiket ismerek. Pár hangszer annyira megtetszett, hogy meg is tanultam, a hegedűt például annyira, hogy főállású zenészként éltem hosszú ideig.
- Nem volt más választásod vagy a hűség kötött ahhoz, hogy szót fogadj?
A Falka nekem is parancsol, mert elfogadtam. Szerintem Franz is így van, nem egy balhés lélek.
- Távolról igen, de talán nemsokára közelebbről is megismerem.
Abigailről már hallottam. Nem beszéltünk még, de mivel Maeve fogadott tesókája, ez elkerülhetetlen lesz. Csak jókat mondanak róla, kivéve a legfurább falkatagokat. Én Mae-nek hiszek.
- Sokat kísérletezgettél mostanában, hogy nyugalom volt? Ezt nem igazán értem, mi van a Pittel?
Gáz, nem gáz, sose jártam még abban a városban. Sejtem, hogy szórakozóhelyről van szó, de hogy kié és mit csinálnak vele az Őrzők, fogalmam sincs. De érdekel, ha már szóba jött. Én is voltam kóbor, azoknak jó hely egy ilyen. A teával élvezkedem, de egész hamar benyakalom. Közben figyelem, hogy veszik össze a kedélyjavítóval. Sehogy, ahhoz ez kevés. Legjobban a torkom érzi, mert gyorsan ittam meg és éget kicsit. Hátradőlök a fotelben és nagy nevetést hallatok:
- Háhá! Béke van, unalom nincs. Béke is csak úgy, hogy néha vannak bajok, komoly bajok egyesekkel, de háború nem eszi a várost. Én meg eljegyeztem valakit, akit talán ismersz. Egy gyerekorvos nőstény a kórházból, Maeve. Aznap történt, mikor majdnem lecsuktak illegális karalábés chips osztogatásáért.
Nagyon tömören foglaltam össze a napot, melyen Darim segítségét kellett, hogy kérjük. Talán elmesélem részletesen, mert elég vicces volt, egy igazán jó történet, amit életem végéig szívesen adok elő. Tapsolok egyet és előre dőlök változatlan vigyorral, csillogó szemekkel.
- Gyártasz még olyan csodafőzeteket? Erőnövelőt, gyorsítót, regenerálót? Én is próbálkozom, de még sokat kell tanulnom. És amúgy, civilben mi a helyzet? Fellépések, klub, család, gyerek, asszony, aranyhal?

Ingatom a fejemet és kacsintgatok is. Ez a kacsintás valami mellékhatás lesz, mert nem akartam. Hármat egymás után. Gondolkodjunk! A tea és a vigyorlötty mely alkotóelemei vesztek össze? Huhh, megvan és az is, hogy mit kell bevennem ez ellen. Na, majd mindjárt...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Franz Meyerhof
Őrző Gyógyító
avatar

◯ Kor : 80
◯ HSZ : 113
◯ IC REAG : 93
◯ Lakhely : Költözőben Fairbanksbe
Re: Balthazar Bluefox háza // Csüt. Feb. 11, 2016 1:42 pm

- Ez ritkán választás kérdése… Anchorage hajdan az volt… Fairbanks, hűség, kötelesség, és persze a más jellegű fejlődés lehetősége. És ezek fontos dolgok, most ők az én Falkám, és ha szükség van rám, jövök.
Újabb korty te és egy aprócska távolba révedés, de semmi több, inkább terelődjenek a dolgok vidámabb irányba.
- Maeve, találkoztam már vele, és ha jól tudom Abi és közte is jó a viszony. Kedves teremtés, de veled biztosan egy vadóc. Nincs is jobb mikor felborzolják a nők a sövényünket, úgy isten igazán… Tehát gratulálok! De most erre nem koccintok veled. Teával nem igazán illene. Már elkezdtem intézni a következő koncertemet, ott majd küldök egy számot az ifjú jegyespárnak. Akár súghatsz is, hogy mi legyen, hagy érezze, hogy a te kezed van a dologban.
Félmosoly, kacsintás, Balthazar tudhatja jól, hogy Franz szereti az efféle figyelmességeket, a férfin azért sokszor megmutatkoznak a Londonban eltöltött hosszú évek. Ami a másik témát illeti, mely felmerült, alapvetően kell neki pár másodperc, hogy összeszedje röviden a lényeget, de ezt követően, egy kis helyezkedés után bele is kezd a mesébe.
- A nyugalom odaát azt jelenti, hogy nincsenek falka létrehozási célokkal bíró kóborok, vagy ha igen, akkor eléggé el vannak hallgattatva az Issumatar által, ő a Pitt tulaja is. Nem rossz farkas a maga módján, és igazából lényegében olyan mint egy igen szabadelvű Alfa… Mondjuk, úgy mostanság a családi élete kétség kívül megfog bolydulni… Ami pedig a főzeteket illeti. Emlékszel te olyanra, hogy nem kotyvasztottam?
Félmosoly kúszik a szája szélére és elégedetten vigyorog, mely arra enged következtetni, hogy mostanság is valami komoly dologban próbál tapicskolni a maga biokémikus mikéntjében.
- Ha van olyan főzet, amit már-már tökéletesnek érzel, szívesen segítek, hogy rájöjjünk közösen az esetleges problémára… Na de hagyjuk a munkát… Említettél valami  illegális karalábés chips osztogatást, és ez engem most kifejezetten érdekel! Nem is beszélve arról, hogy hátha akad a sztoridban egy még máig hajadon, könnyűvérű szépség, aki csak arra vár, hogy véletlen összefussak vele…
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar

◯ Kor : 201
◯ HSZ : 355
◯ IC REAG : 306
◯ Lakhely : Fairbanks


Re: Balthazar Bluefox háza // Vas. Feb. 14, 2016 1:21 pm

- Na és milyen Anchorage? Én nem jártam még ott, falkatagoknak nem is lenne szerencsés arra császkálni. Sok kóbor van? Bajosak?
1-2 dologról azért tudok, mikor le kellett menni valakinek. Nem költöznék oda, de érdekel, milyen az a híres város, a szabadság fellegvára. Nekem jó itt a falkával, minden szempontból.
- Miben lesz ez más jellegű? Tudom, sokan vagyunk, sok a lehetőség és a feladat is. Remélem, jó időszakod lesz ez!
Nekem nem volt még bajom az Őrzőkkel. Vannak merevebbek, meg jó fejek. Franz az utóbbi és szurkolok, hogy ne toljanak ki vele. Ami rajtam múlik, azt majd megteszem, de tényleg sokan vagyunk és vannak problémásabbak is. Mint Yetta, akit el kellett üldözni. Igaz, ő kóbor volt. Pedig beszélnem kell még vele. Majd valahonnan megszerzem a számát. Mondjuk Darrentől. Nem, az nem jó ötlet, mert... Oh, a vendégem még itt van, én meg álmodozom!
- Vadóc...igen, az. Jó és rossz értelemben.
Kacsintok és nevetek is, mert Mae-vel bizony nagyon jó vadóckodni. Akár az ágyban, akár valami hülyeséget csinálva. Több nem nagyon lesz belőle, akkor se lett, mikor itt lakott. Ez csak egy poén, hatalmas átverés, ami épp Abi miatt van. A nőstény nem merte neki megmondani, hogy csak vicc volt a lánykéréses videó, ami kiszivárgott és azóta is fenn van a neten.
- Köszönöm! Koncert, koncert, hol lesz és mikor? Az O sole mio mondjuk?
Azt énekeltem, mikor tangózni kezdtem vele a ruhaüzletben. A komolyzene is bejön, szívesen elmegyek a hangversenyre. Azt tanultam én is, mikor ismerkedtem a hangszerekkel. Elnézek a zongora felé, aztán Macira. Integetek neki.
- Drága barátom, ismered már Dr. Meyerhofot? Gyere, bemutatlak!
Leteszem a teát, de olyan hirtelen, hogy kicsit ki is fröccsen és felpattanok. Odarohanok a plüss haverhoz és idehozom az asztalra.
- Franz, ő Maci! Maci, ő Franz!
A mackó mancsát odanyújtom, hogy kezet rázzanak. Aztán folytatódik az előadás Anchorage-ról.
- Ja, értem, igen! Valami francia nevű, azt még tudom.
Szabadelvű Alfát én is láttam már. Amíg egyben van a csapat, addig jó, ha lazul.
- Benne van a kezed, hogy megborul az élete?
Nem tudom, kikről van szó, mit követtek el és mi köze van Őrzökhöz. Lehet, hogy semmi, csak egyszerűen mindenről tudnak. Mint itt is a helyiek. Amúgy ez nem rossz, nekem tényleg semmi gondom velük. A Vörös Hold óta átjárnak hozzánk és már sokat segítettek.
- Tudom én, hogy te se bírod ki - nevetek egy jót azon, hogy olyan, mint én, örökké alkot.
- Ó, nem munka ez, hanem a legjobb hobbi! Ketten együtt kifőzzük a világot a sarkából, haha!
A tea már elfogyott, én meg mozogni akarok, úgyhogy a mese séta közben hangzik el. Hátratett kézzel körözök Franz fotelje körül, egész gyorsan, mert jó sztorit jó kedvvel kell mesélni.
- Fogadtunk. Elmentünk az Észak Múzeumába mikulásjelmezben, hogy édességeket osztogassunk és fényképezkedjünk! Akiről többet lőnek, az vacsorát főz a másiknak. Sejtheted, hogy nálam a vacsora se hétköznapi...
- állok meg egy pillanatra odahajolva és kacsintva.
- Mae olyan rövid szoknyát választott, hogy a kis krampuszsegge mind kilátszott. Nekem meg nem akartak fotózkodni, úgyhogy levettem a felsőt. Aztán odakeveredett egy szenilis öregember, aki megszökött az otthonból. Előadta, hogy élelmiszerügyes és beperel illegális termék osztogatásáért. Igen, jó ötletnek tűnt a karalábés chips. Csak senkinek nem kellett. Aztán jött az őr, hogy menjünk bárhova, csak innen el, meg egy túlbuzgó zsaru, aki le akart csukni. Végül elszaladtunk.
Hogy volt rajtam bilincs és széttörtem, meg Darim intézkedett, azt nem mesélem el. Így is kerek a történet.
- Barátom, ez egy nagy város, fogsz találni. A kórházban is vannak bőven, ha benézel egyszer, akkor besegíthetek.
Újabb kacsintás. Franz már benne van a korban, nem lehet könnyű neki csajozni, de ha mondok pár jó szót, azért akadhat fogára való.
- Neked nem is volt családod vagy ott kellett hagyni őket? Valahol van egy feleségem, de már több mint 100 éve nem láttuk egymást. Nálunk, sok száz év után ez lazábban megy, tudod.
A teljes életcsalódást nem mesélem el, pedig van még pár reménytelen, beteljesületlen vagy félbeszakadt szerelem. Nem az a lényeg. Franz tök normális ember, kíváncsi vagyok, ő ügyesebb volt-e, mint én. Ezután megállok a zongoránál és felnyitom a billentyű fedelét.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Franz Meyerhof
Őrző Gyógyító
avatar

◯ Kor : 80
◯ HSZ : 113
◯ IC REAG : 93
◯ Lakhely : Költözőben Fairbanksbe
Re: Balthazar Bluefox háza // Vas. Feb. 14, 2016 2:09 pm

- Odaát, mint tudod nincs konkrét falka, és így gyógyító sem igen akad. Területi viták azonban vannak. Az idősebb farkasoké a belváros, és a villanegyed, a kényelmet preferálják és felosztják egymás közt, de mindig akad egy-egy túlbuzgó ifjú, aki felhőkarcolóban akar lakni… És hát az ilyen tesztoszterondömping idején jól jött egy magamfajta gyógyító…
Nem igazán fecsérel erre többet, tudja jól, hogy Balthazar számára teljesen világos lesz a helyzetkép, gyógyító-vérfarkasként kétségkívül érteni fogja a részletek kibontása nélkül is a dolgot.
- Ez egy ősi föld, a Protektorátus itt több eszközzel rendelkezik. Ezen kívül a Falka tudása is hatalmas, amiből egy magamfajta rengeteget tanulhat, már ha méltónak találtok erre. Sőt, ha már itt tartunk. Hallottam, hogy van egy különlegesen nagy tiszteletben álló sziklacsúcs a falka territóriumában. Szeretnék ott vizsgálódni. Nem tudod véletlen ki lenne hajlandó közbenjárni az ügyemben?
Hangom nem válik teljesen komollyá, de érezhető, hogy a dolog iszonyatosan érdekel, és vélhetően valamiféle kutatásaimhoz köthető oka van a dolognak.
Ezt követően végre megtörténik a nagy találkozás, vélhetően egy életre szóló barátság kezdete ez, és végre attól sem kell tartania, hogy átharapja a torkát az éppen aktuális cimbora.
- Örvendek Maci! Azt kell mondjam, igazán jó bőrben vagy! Nem mellesleg koncert… A helyi Orfeumban gondolkodom, és ha szeretnéd, az O sole mio jazzesített változatát is eljátszom, csak miattad!
Ezt követően újra a teámnak hódolok pár percig, és szerencsére Blue ez idő alatt is termeli a beszélgetéstémát rendesen. Ezért is kedvelem a kissé hóbortos gyógyítót, nála sem igen akad unalmas pillanat, próbálja nagykanállal enni az életet, de közben a kötelességét is ellátja. Rokon lelke.
- Nem akarok én senkinek sem rosszat, magának intézte… A múlt pedig idővel mindig bekopog, még ha el is ássuk jó mélyre… Remélem erről a kis incidensről készült valami videó is. De majd rákeresek a neten… Bár ezt a sztorit hallva lehet inkább a Santa Baby-t kellene majd énekelned.
Kicsit fütyörészek is a dalból, mely egy lerágott, ám máig jól működő és kétségkívül élvezetes jazz standard. Aztán tekintete elkalandozik a zongora felé, és ő is kiissza csészéjének tartamát. Jól esett most ez a meleg ital, és oldotta a jegesnek azért nem mondható hangulatát. Az őrzők közt néha túl komoly a hangulat, és ilyenkor nem árt egy régi cimbora, aki nem feltétlen a szokásos játékszabályok szerint éli az életét.
- Egy-egy jókor megejtett szó bugyikat nyitogathat, tehát hálám üldözni fog.
Ami a családot illeti… Nem igazán emlékszem rá. Nagyon fiatal voltam, amikor meghalt. Egy német tengeralattjáró felrobbantotta a hajót, amin utazott. Apámmal jó volt a viszony, a haláláig mellette voltam. Aztán Londonba kerültem, ott kezdtem kotyvasztani az első főzeteimet, és beleszerettem egy irtózatosan csinos, szexis, dögös, tüzes vérfarkasba… Körülbelül 10 évig nyúztuk egymást, de nem a családról szólt a kapcsolatunk, hanem a vágyakról, és bevallom nem kissé az ő perverzióiról… Aztán egy napon, nem bírt magával, szerencse, hogy túléltem. Elértem, hogy ne bántsák az Őrzők, azóta nem láttam… Voltak kapcsolatok, de egyik sem tartott tovább egy, másfél évnél. Amikor zenészként éltem, nem is igen fért bele, mert sokat utaztunk, a kolleganőkkel pedig inkább csak a vágyaink csillapítása okán bújtunk össze egy-egy távoli koncerthelyszínen… Egy feleség. Elhiszem, hogy lazább, de azért komoly is a maga módján. Utód lett belőle?

Komoly kérdés, tudja jól. Azonban egy farkas számára a család végül mindig előtérbe helyeződik. Megérti, mostanság egyre jobban. Franznak is lehet még könnyedén jó 60-80 éve, jó lenne egy feleség, pár gyermek. Egy családi fészek, ami egyszerre otthon, menedék, és minden. Azonban mindez egyenlőre csak álom, egy kellemes képzet elméje egyik szegletében.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar

◯ Kor : 201
◯ HSZ : 355
◯ IC REAG : 306
◯ Lakhely : Fairbanks


Re: Balthazar Bluefox háza // Hétf. Feb. 15, 2016 9:11 pm

Gyógyító, mármint farkas gyógyító. Dr. Winter ott él, de ezek szerint nem annyira mehetnek hozzá. Érdekes ilyeneket hallani, még távolról is el tudom képzelni lassan, hogy megy ott az élet. Nem szimpatikus, nagyon nem.
- Ez nem olyan, mint egy időzített bomba? Itt legalább van rend, Alfa meg egy rakás Őrző is. Ott meg minden nagyon laza és mintha úgy félne a világ, hogy egyszer megborul.
Nekem ez jön le. A lazaságot imádom, le se tagadhatnám, de globálisan vagy akár egy egész várost nézve... Vincent idején is voltak fura dolgok, amiket már nehezen fogadtam el. Franz viszont élt a lehetőséggel, tuti, hogy minden féllel jóban volt. Ő aztán megtalálja az összhangot.
- Méltónak? Mire gondolsz? Gyógyításra vagy másfajta tudásra is?
Nem vagyok perfekt őrzőkből, de tudom, hogy mindig van egy krónikás, titkok titkolója. Nem értem, mihez kéne a Falka. Nem is én fogom eldönteni, legfeljebb szólhatok pár jó szót az érdekében. Csak tudnom kell, miről is lenne szó, utána megmondom, kihez forduljon.
- Köszönöm, a gazdám jól tart - motyogom el egy bevarrt szájú maci hangján és közben táncoltatom a plüsst, mert gesztikuláció is kell.
- Az jó hely, közülünk is sokan dolgoznak ott. Jazzesítve? Hűha, az különlegesen hangzik. Elő ne add! Legyen meglepetés!
Ha el tudok menni, ott leszek. Még nem voltam Franz hangversenyén. Mindig találok valami újat és az a nagykanál sose elég nagy. Valami mindig kifolyik és utána kell szedegetni a lecsöpögött cuccokat. Amikből újabb és újabb ízek alakulnak.
- Jó, azt gondoltam, valami véletlenre céloztam volna, de igazad van. Nálam is kopogott már a múlt és váratlan vendég volt. Borzasztó vendég.
A halott kölyköm szelleme a fürdőszobában. Van ennél rosszabb? Inkább növesztettem volna újra egy levágott kart, nem lenne ilyen fájdalmas emlék. Hamar túlesünk a kesergésen, ami mindig fel akarja ütni a fejét. A dalra csettintgetek, a hangsúlyos ütemekre és a férfikórust alá is éneklem. Tea nélkül már szabadabb vagyok, meg is indulok. A zongoránál telepsem le és hallgatom a nem túl vidám sztorit. Szar ügy. Meghallgatom. Nem csak móka és kacagás az élet, ezeknek is kell az idő. Csak ekkora adag kedélyjavító után nem tudom mosoly nélkül kiállni.
- Izé, bocs, csak hihetetlenül jó a kedvem.
Kuncogok is egyet. A zongora tetején van egy kis fiola, az kell most nekem. Visszahoz a földre kicsit, hogy ne legyek ilyen prosztó.
- Ilyen időszakai mindenkinek vannak. Meg vágyai is. Én a Teremtőmet szerettem, de ő engem nem. Anyailag igen, de többet nem látott. Pedig ez azért nem olyan, mint a vérfertőzés, nem születnek belőle génhibás egyedek.
Orvosi megközelítés, Franz-nak nem is kell nagyon magyaráznom.
- Ő sokszor elbánt velem, de hát tudod, a vérvonalam miatt mennyi mindent kibírok. Jól meg is lettem edzve! De a zenészélet az egy csoda volt. Már vérfarkasként visszamentem a szülőfalumba szivatni a bigott népséget. Egyetlen kóbor a faluban, király volt! Semmi tudomány, csak az ördög hegedűsét adtam elő. Ragadtak a nők, mintha csak légypapír lettem volna. Neked is vannak ilyen történeteid, nem? Gruppik, guppik, esetleg gruftik is?
Komoly dolog. Komoly zenész. Komoly kérdés. Én meg vigyorgok. Múlik már, de a találkozás öröme is itt van és az, hogy együtt miket fogunk alkotni? Már nem is itt jár az eszem.
- Á, ő is vérfarkas. Már előttem az volt. Tudod, idősebb nőkkel meg nem annyira jó kezdeni, de hát tudta a pókhálós szekrénylábazat, hogy nem ember! Na, most viszont mit szólnál egy négykezes etűdhöz?
Párizsban kapott el engem a muzsika szele és amit a komolyzenéből megtanultam, az könnyedebb darabokhoz is jó alap. A jazz meg nem is olyan könnyű, de oda sorolják. Szóval lehuppanok és elkezdek a mély billentyűkön alapozni. Franz talál magának puffot, amit idehúzhat. Maci lesz a közönség.
- Ha esetleg nem ismernéd, akkor jöhet az imprózás! Hölgyeim és uraim, színpadon a...
Kéne egy jó név.
- Doktor Duóóóó!
Egy kézzel tartom a ritmust, amíg körbebólogatok, mintha egy megtelt hangversenyterem éljenezne. Felemelt kézzel vigyorgok az elképzel hallgatóságra, majd folytatom.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Franz Meyerhof
Őrző Gyógyító
avatar

◯ Kor : 80
◯ HSZ : 113
◯ IC REAG : 93
◯ Lakhely : Költözőben Fairbanksbe
Re: Balthazar Bluefox háza // Kedd. Feb. 16, 2016 9:12 pm

- Szeretnék mintákat venni az ottani földből, megvizsgálni a környéket és esetlegesen meditálni pár órát, hogy megszólíthassak egy ősi szellemet, amennyiben valamelyikük egyáltalán szóra méltat… Nem akarom megsérteni a Falka őseit, hitét, ezért is akarok engedélyt kérni…
Nem magyarázza túl a dolgot, ha Blue esetlegesen tud és akar segíteni, vagy még jobban érdekli a dolog, akkor úgyis vissza fog ide kanyarodni a beszélgetésük folyamán. Most témaváltás következik, és alapvetően igen ingadozó a hangulat, persze Maci sokat javít a dolgon, mert lássuk be ő itt a legpedánsabb úriember hármójuk közül.
Aztán felmerül pár Franz számára is érdekes téma, ami mellett nem igazán tud elmenni, de egyenlőre nem tér rájuk, inkább elraktározza a háttértárolójába az elhangzó információkat, és helyette megemelkedik ültéből, és megindul a zongora irányába.
- Los Angeles csodálatos volt, jazz klubbok, swing, blues, néha egy kis rock and roll, vagy világzene… Imádtam, és melyik magányos vagy éppen otthonról kiruccanást kapott nő ne akart volna hemperegni egyet, egy szólistával… Külföldi utak Európában a szimfonikusokkal… Messziről jött, soha vissza nem térő ember… Jó élet volt nagyon.
Minden hivatásos zenész életében akad egy-egy ilyen időszak, van akiknél csak hetek, másoknál évtizedek, de mindenki megjárja ezt az ösvényt, és azokat a karokat, akik számára ő az elérni kívánt trófea, és ennek a trófeának mindig a kedvére akarnak tenni, legyen nő vagy éppen férfi az illető.
A basszus beindul, és Franz elégedetten kezd el mosolyogni, lábával a súlytalan ütéseket hozza, hogy swingesebbé váljon az alap, aztán kivárja a negyedik kör végét, és mehet a dolog. Ötnegyedes lüktetés. ~Igen…! Oh Yeah…!~ Az életérzés mindig ott motoszkál a zenészekben, s legtöbbször gondtalanul előtud bújni a legváratlanabb pillanatokban is. Könnyed mosoly bujkál az arcán, amikor trillázva belép, aztán elkezdi bővítést, szeptim, major, szűkítsük tovább, és lassan egy improvizatív változata születik meg a dalnak, mely teljesen új, mégis változatlan, ez a szép a jazzben.
- Kedves közönségünk! Engedjék meg, hogy bemutassam a Doktor Duóóó-t és énekesüket, a világhírű Macííít!
Az éppen aktuális blueskör feléhez érve Balthazarra tekint Franz, ezzel jelezvén, itt a lehetőség, hogy a gyémánthangú énekesük is megvillogtassa magát, addig a Kuruzsló kissé háttérbe húzódik.
~Ez hiányzik abból a steril pincéből, és ezért is szerettem annyira Anchorage-t.~ Konstatálja magában, miközben nyolc ütemre szabaddá vált jobb kezével lazít ingje nyakán. Nyakán az erek, mintha felvennék a lüktetést, ahogy magukat hallgatja, ám ekkor rájön, mi hiányzik, egy puff, vagy szék. Amikor idejött, állva kezdte el a zenélést, ám a hatótávjában lévő első alkalmatosságért kinyúl, és még éppen időben tér vissza a zongora mellé, hogy már ülve, teljes értékű tagként folytathassa a négykezes szórakozást. Sőt emeli is a tétet, mivel a bőgő hangját utánozandó hümmögősébe kezd…
- Bum-bá-bá-páá…  
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar

◯ Kor : 201
◯ HSZ : 355
◯ IC REAG : 306
◯ Lakhely : Fairbanks


Re: Balthazar Bluefox háza // Szomb. Feb. 20, 2016 7:04 pm

- Hűha, szó szerint a szellemtudományokat kutatnád? Ilyen kérésről még nem hallottam, de szerintem keresd meg Lucas-t a Holiday Innben. Lucas Flynn. Addigra majd szólok neki, hogy jössz.
A doki szerintem tök ártalmatlan. Ha kell, akkor biztos alkalmazza az erőt, de nem fellengzős. Majd odacsörgök, hogy van egy érdeklődőnk. Lilivel tök jól kijönnének, de ha engedély, akkor inkább Lucas. Szerintem nem lesz probléma.
- Mikor ezek a zenék megjelentek, én innen sokkal északabbra kapartam a jeget. Aztán visszatértem a világba, ahol már fogható volt a rádiók adása és jééé! Te ezekben mind otthon vagy?
Lassan már én is tanulgattam pár dolgot. Voltak jó számok, amiket könyen elsajátítottam, másokat nehezebben, de ha érdekelt, megcsináltam. Máig vannak, amiket megtanulok, mert királyul szólnak.
- Kalandosan hangzik. Mesélsz valami igazán extrám sztorit, hogy mik estek meg veletek?
A zenészek annyira izgalmas történeteket tudnak. Nekem egy falusi hegedűs életét élve is akadnak ilyenek, de azért világjárókkal nem versenyezhetek. Nem a zene volt az első, másért utaztam és nem is egyfolytában, szóval várom a sztorit!
Most viszont muzsikálok, nyomom a basszust és a doktor úr játszi könnyedséggel beszáll. Hihetetlenül jó érzés így együtt nyomni. Én szólista voltam, de mikor másokkal játszottam néha, az dobott a dolgon. Még a tanulás időszakában is élveztem, pedig akkor sokkal nehezebb volt.
Fejmozgással is követem a ritmust, derékból is, baromira élvezem! A doki csodákat művel a zongorán, sokkal messzebb jár, mint én. Igazi jazz!
- A művész úr még az öltözőben van, egy pillanat, szólok neki!
Ezzel elszaladok az asztalhoz és vissza. Farkassebességgel nyomom, alig marad ki egy-két leütés. Az aranytorkú peckes járással végigvonul a zongora tetején, miközben ballal még mindig nyomom a basszust, de már más ritmusban. Igazodom Franz-hoz. Ezután Frank Sinatra-mozdulatokkal kísérve kezdi az éneklést. Dörmögő medve hangját nem annyira tudom utánozni, én inkább tenor vagyok, de most berekedt papagájt meghazudtoló rikácsolással nyomom el a trombitaszólót. 1-2 hang megy csak mellé, a többi stimmel.
- Ééés nagybőgő!
Ezt meghagyom neki és eggyel magasabb oktávban kezdem nyomkodni a billentyűket. Hely így is marad. Maci sem rest, a sorvégeket mindig megtoldja egy visszatérő dudorászással, hogy meglegyen az egység, könnyű legyen követni, hol tartunk. Mert el lehetne ám úszni. Nem is gondolok semmi másra, most csak móka van. Maci jobbra-balra lépeget, néha meghajol, már-már szambás mozdulatokat tesz, miközben a a doktor hangszálai a bőgő hangjait pengetik ki. Nem semmi. Maci és a Doktorok. Egyszer fel kéne lépnünk így!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Franz Meyerhof
Őrző Gyógyító
avatar

◯ Kor : 80
◯ HSZ : 113
◯ IC REAG : 93
◯ Lakhely : Költözőben Fairbanksbe
Re: Balthazar Bluefox háza // Pént. Feb. 26, 2016 9:42 am

Sok kérdés marad a levegőben, Franz nem akarja a zenei kiteljesedés pillanatait megtörni történetekkel, és most éppenséggel oda nem illő szavakkal, helyette elkezdi piszkosul élvezni a helyzetet, azonosul a környezettel, az illatokkal, szagokkal, fényekkel, árnyékokkal, a belső levegő páratartalmával, egyfajta meditációnak is tekinthető ez, és érdekes módon számára sokszor olyan hatással is van, persze nem töltődik fel tőle a mágikus képességtára teljesen, de kétségtelenül egy-egy hangszerrel eltöltött óra fentebb emeli belső energiaszintjét. Nem hiába, az ősök is sokszor jártak sámántáncot, vagy rituális zenei ösvényeket. A spiritualitás egyik alapvető eleme a muzsika. Az alkimisták, mágusok, guruk, egyházi emberek is mind keresték a történelem folyamán a hangjegyek mögött rejlő varázserőt, és voltaképpen a tudósok egy része is járt ezen az úton. Példának okáért a nagy atomfizikusok szinte kivétel nélkül játszottak valamilyen klasszikus hangszeren…
- Toljad Macííí!
Hangzik fel az elégedett kijelentés, miközben a rögtönzött trombitaszólót hallgatja, egy triolát azért megenged magának, de szigorúan mezzoforte hangerőben, nem akar ő illetlenül betolakodni egy nagy énekes zenei élményébe, úgyis jön a basszus szóló… Még három ütem.
Lazulós, és kissé szürreális, de ez így van jól… Még két ütem.
Elgondolkodik, hogy mi is legyen a struktúra, miként bontsa az éppen aktuális akkordot… ~Legyen Coltrane. Egy, két, há…~
És a szájbőgő megindul útján. Az első két ütem, szokványos módon ”peng le”, aztán jön a bebop-os korszakra jellemző bontás.
- Bá…Bá…TuBá…Sssúúú….Bá…Bá…TuBíBáááá…SuPá!
És már ott is vannak a jazzkör felénél, egy ismétlés, pici variáció, de a lényeg alapvetően nem változik, ez jazz, egy életérzés, ami nehezen hasonlítható össze bármi mással, van aki érzi, van aki élvezi, és van aki megbotránkozva szemléli, de a lényegen nem változtat, mindenkire hat, sokkal intenzívebben mint a modern zenék, melyeknél sokszor manapság az a cél, hogy minél inkább besimuljanak az emberek hétköznapjaiba.
-  És zongora szóló, plusz vokál!
Kacsint Franz Kékrókára, jelezvén, hogy bizony négykezes zongoraszólóban gondolkodik, és persze az éneket is közösen gondolta, nem lesz itt gond, a tempó nem túl vad, és mindkettejük képzettsége bőven elegendő az efféle jamhez, nem kell stresszelni, csak dzsesszelni. A főtémát négy akkordban átvezeti egy lassítás keretein belül, hogy feleződjön a tempó, és máris ismerőssé válik a felső oktávban megjelenő dallam.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar

◯ Kor : 83
◯ HSZ : 404
◯ IC REAG : 339
◯ Lakhely : Fairbanks
◯ Feltűnést kelthet : lapockáján és a csuklóján lévő tetoválás

Re: Balthazar Bluefox háza // Pént. Feb. 26, 2016 7:29 pm

egy apró cameo

Fogalmam sem volt arról, hogy New Orleans híres művészei települtek be mára Balthazar házába, ha tudom, akkor legalább idecsörgök, vagyis nem. Kár lett volna ezt kihagyni, amikor megérkeztem a házhoz feltűnt, hogy egy ismeretlen kocsi parkol előtte, de nem túlzottan érdekelt. Amerikában néha nem kizárt, hogy odaparkolunk, ahova nagyon nem kellene, de ahogyan egyre közelebb értem a házhoz, úgy kezdte egyre inkább megcsapni a fülemet a zene és az éneklés. Szerintem ezt már a Macska-jajban is megirigyelték volna, de sietve ráztam meg a fejemet, hogy hátha csak képzelődöm… Sajnos viszont nem. Talán még abban a filmben is jobban énekeltek, mint ők. Na jó, ennyire azért nem volt vészes, sietve vettem elő a kulcsomat, amit nem olyan régen kaptam a házurától, majd a lehető leghalkabban settenkedtem be a házba, mintha csak betörő lennék, pedig csak egy-két cuccomért ugrottam be, amit múltkor itt felejtettem. Például a köpenyemért, s még egy-két ruhadarabért, amit az ember nem hagyna csak úgy szanaszét. Sietve kibújtam a csizmából, majd az ajtófélfához osontam, annak dőltem neki és onnét figyeltem a fiúkat. A kezemet az ajkaim elé kaptam, hogy nehogy elnevessem magamat hangosan, majd még a telefonom is előkerült, hiszen ezt meg kell örökíteni. Ohh, lehet aljas húzás tőlem ezt felvenni, de miért ne? Itt születnek az új Megasztár csillagok, vagyis most már azt hiszem a Voice a menő, így oda kellene őket benevezni. S eme gondolatra egy ördögi mosoly kúszott az arcomra, de mielőtt még észrevehették volna, hogy videóra vettem a zsebembe is csúsztattam a készüléket. A medvét látva meg egy apró sóhaj szökött ki, hiszen nem olyan régen vele játszottam túszosat, hogy Balth biztosan belemenjen ebbe a színjátékba, aminek a netre kerülés után muszáj volt folytatódnia. Amikor pedig vége szakad a dalnak, akkor hangosan fütyülök és hamarosan még tapsvihart is kapnak, s még az se kizárt, hogy a pólóm ott landol az egyik delikvensen, mint valami őrült rajongó, hiszen a dzsekim eleget takar még így is.
- Ez egyszerűen fantasztikus volt! Mééég-méééég, ráadást kérünk! – tettetem mellé a hülye és dilis csajt. – Nos, sajnos másra nem futotta, mert reggel elveszítettem a félhomályban azt, amit ilyenkor sok nőnemű dobálna. – ohh, szó se volt erről, de nem is én lettem volna, ha ezt kihagyom, mármint ezt az utalást, majd végül kicsit beljebb lépek.
- Szia Bubukám! – köszönök neki, és ha esetleg időközben közelebb jött ő is, akkor úgy üdvözlöm, ahogyan egy szerelmes ara tenné, hiszen annyira még nem ismerem a vendéget se. Egyszer-kétszer már összefutottunk, de semmi több. – Nem is tudtam, hogy vendéged van. Ha tudom, akkor nem zavarlak hívatlanul. – jegyzem meg ártatlanul, majd a másik férfi felé fordulok.
- Franz, ugye? – kérdezem kíváncsian, hiszen lehet tévedek. Ha esetleg bárki bármit mond, akkor még válaszolok rá, majd végül sietve szólalok meg. – Mivel hamarosan műtétem lesz, így rohannék is, csak egy-két dologkért ugrottam be, amiket múltkor itt felejtettem. – egy huncut mosoly jelenik meg az arcomon, majd eltűnök a hálóban a táskámmal együtt, majd amikor végzek, akkor kap egy búcsúcsókot Bubu. – Légy jó szívem. Örültem a találkozásnak és további jó kan bulit, csak jót ne halljak! – kacsintok rájuk, majd mosollyal az arcomon és kisebb csípő lengetés közepette eltűnök az előszobába, belebújok a csizmámba, majd pedig egyszerűen csak kiviharzok, hogy minél hamarabb visszainduljak a kórházba, hogy a leleteket még áttudjam nézni.

|| Köszöntem a lehetőséget, remélem jó lesz!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
avatar

◯ Kor : 201
◯ HSZ : 355
◯ IC REAG : 306
◯ Lakhely : Fairbanks


Re: Balthazar Bluefox háza // Vas. Feb. 28, 2016 1:48 pm

Beszélni még sok idő lesz. Ha elkap a móka heve, mindent el kell dobni. Helyes, Franz se olyan merev katona, mint amilyennek néha látszik. Ahogy játszunk a zongorán, én is érzem az energiaszint növekedését. Amit bevettem, az mostanra már kifújt, arrébb állt a hatása. Trollvér, hiába. Hála Elisabeth-nek!
Franz bekiabál, mintha csak lelkes közönség lenne. Kis színezéssel ő is beleszól. Meg is van a helye, nem zavaró, szóval örülök neki. Mikor Maci átadja a szót, még meg is hajol és kezével mutat a nagybőgősre.
Nagyon komolyan nyomja, messze az én tudásom felett áll. Én csak hobbizenész vagyok, habár voltam hivatásos hegedűs is. Csak addig képzem magam, amíg érdekel. A jazz teljes mélységét nem ismerem, de lehet, hogy a laborban nem csak kémiával fogunk foglalkozni, hanem ezzel is. Csoda dolgok vannak itt!
Maci elterül, ahogy kétkezes zongorázásra váltok. Megpróbálok inkább csak alapokat nyomni, a megfelelő akkordokat eltalálni, néha kis színezést a sorvégekre. Ez a lassú téma olyan, hogy először álmosan indul, de ahogy belelovalom magam, kirobbanó erőt ad. Már csípőből rázom a lábamat is, mert nagyon belejöttem! Énekben a lényeget Franz-ra bízom, de stabil vokálozást adok, olyan kiegészítő vokálszőnyeget a háttérbe.
Annyira, hogy mikor felnézek és meglátom Mae-t, ijedten rántok a fejemen és a ritmust is elrontom egy pillanatig. Aztán visszatalálok. Egy kézzel nyomom, mert a másikkal csókot küldök. Színjáték van, fenn kell tartani a látszatot Franz előtt is, ahogy mindenki más előtt is.
- Kolléga, felkészült rá, hogy a tévé is kijön? - kérdezem nevetve.
A koncert rögzítésre kerül. Ebből is mi lesz... A legutóbbi videónak is isszuk még a levét. Hát legyen, oké, a doktor urak muzsikálnak. És ahogy látom, hogy Mae megint Macival szemez, meg akar csalni, eszembe jut a múltkor kegyetlen zsarolás. Túszdráma volt itt, kérem szépen! A köröket végignyomjuk és kis jelzésekből észreveszem, hol lesz a dal vége. Frenetikus befejezés, úgy, ahogy kell. Franz pedig megkapja a fejére a menyasszonyom pólóját. Én szakadok a röhögéstől és felrúgom a sámlit, úgy rohanok oda Mae-hez.
- Drága mogyorós pelém! - élek egy újabb becézéssel.
Mindig újabbat kap, hogy ne legyen unalmas. Átölelem és lenyomok egy csókot a torkán.
- Meg is sértődnék, ha máshoz vágnád a bugyogódat! A póló még határeset, de azért ezt még megbeszéljük.
Próbálok komédiás haraggal nézni rá, mint az ócskább fajta vígjátékokban. Csak úgy megy. Igazi haragot kiváltani...hát nem tudom, mivel tudna?
- Ő itt Dr. Franz Meyerhof! Legalább annyi minden érdekli, mint engem és ideiglenesen itt fog megszállni.
Hagyom őket megismerkedni, én addig vigyorogva állok a háttérben. Mae mezítláb és póló nélküli dzsekiben is fantasztikusan néz ki. Ha ez a mese valóság lenne...akkor minden más lenne, de ez is csak mese. Pont annyira igaz, mint az én lánykérésem volt. De remek móka és Franz is beugrik, ahogy látom.
- Jól van, szívem, nyugodtan szedj össze mindent! Kis élénkítőt?
Tudja, hogy nálam mindig akad valami. Tea is, meg erősebb is. Mint villám a testen, úgy fut végig a házon és begyűjti, ami kell neki. A búcsúcsók jó nagyot csattan és megtoldom egy szerelmes pillantással. Az ajtóból még nézek utána, aztán jólesőt sóhajtok egy nevetéssel.
- Gyerekek életét menti és az enyémet édesíti! Hát nem egy csoda? - kérdezem Franz-ot, miután zárom az ajtót.
- Ez király volt! Majd adhatnál még leckéket, mert a jazz-t szeretem, de még ismerkednék vele alaposabban. Becuccoljunk? Akkor megmutatnám a helyedet!
A muzsikálás óriási volt, de nem mehet örökké, mindig új élményekre van szükség. Ott van még a labor is, ahol az én kezeim alatt is csodák születnek, kettőnk kezei alatt pedig még nagyobbak. Maci hasalva nézi az egész jelenetet. Kiénekelte magát a jóbarátom, most megérdemli a pihenést!

// Köszönjük, hogy benéztél, mucikám! Very Happy //
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Franz Meyerhof
Őrző Gyógyító
avatar

◯ Kor : 80
◯ HSZ : 113
◯ IC REAG : 93
◯ Lakhely : Költözőben Fairbanksbe
Re: Balthazar Bluefox háza // Kedd. Márc. 01, 2016 3:22 pm

Valahol messze egy kis közép-európai országban, talán az ilyen pillanatok végett születhetett meg egy fehérkalapos úriember ”magyararany” – a la alumínium – torkából az Azok a szép napok című, szerencsére nem éppen világhírű zenei kompozíció.
Itt bizony most teljesen másról van szó, ez bársonyosan selymes, és olykor tán erotikusnak is könnyűszerrel nevezhető jazz. Franz szeme zárva és nem is túlzottan izgatja ez, eljutott oda a közös játékuk, hogy mostmár csak élvezik a történéseket, nem stresszelnek azon, ki és hol veszi át a szólót, és a témát egyszerűen árad a zene, mindketten megtalálják a nekik tetsző szegmensét, és át is élik azt, megtöltik élettel, a saját tapasztalataikkal, énükkel. Aztán egyszer csak egy nem várt hibás ritmus…
~Na jó, akkor mostmár csak a perceket kell számolni, a Krónikás vagy éppen a Protektor hívásáig… Már hallom a hangjukat: Franz ezt b kellett volna jelenteni, ez így nem mehet, ez a szabályoktól eltérő, ez…~
De végül vigyorba fulladok és a kissé túldramatizált gondolatok végére odabiggyesztem gondolatban: Kit érdekel?
Még hogy megijedni, lassítani zúgjon jobban az a blues, legyen dög, szexi.
- Fel, bár bíztam benne, hogy az én rajongóim egyike is kijön, vagy betoppan, lehetőleg minél minibb szoknyában, és csipkésebb bugyiban… Az rosszat nem jelenthet…
Kacsintok egyet, és visszafoghatatlanul, engedem áradni a zenét, a zongora kétségtelenül jól szól, és már Maci is padlót fogott, olyan jónak vélte a muzsikát.
Aztán jön a zárás, vagyis csak hangilag, mert a pillanat végét, a Kuruzsló fején landoló felső jelenti.
~Majd a lagzijukon visszaadom…~
Gonosz vigyor, és miközben Kékróka Villám nevű testvére sebességével csap le az ő ilyen formában cseppet sem szőrősnek tűnő mogyorós pelléjére Franz egy jól irányzott mozdulattal, tovább passzolja a pólót az egyik szék mögé, kihasználva a pillanatnyi takarást.
Aztán persze mosolyogva megindul a szerelmesek felé.
- Örvendek! És igen Franz, találkoztunk már párszor, bár vélhetően mostantól a gyakoriság tetemesen nőni fog. Szeretek odafigyelni a rajongóimra. Persze csak szigorúan orvosilag…
Humorizálok én is, és az előbbi megjegyzések után vélhetően Balthazar sem fogja rossz néven venni, főleg mivel a ringó csípő egyszer csak bering, aztán pedig kiring, és már el is hagyta a képet, mely azért valljuk meg általa pár pillanatig formásabb volt, mint előtte. Pedig Maci tompora se kutya…
- Kedves teremtés, jól jártál vele! És még a humora is kiváló, a többit meg úgyis neked kell pontozni…
Kacsint a doki, majd a táskája és a zongora irányába pillant.
- A leckéket bízd ide... Még van egy bőröndöm, és egy laptoptáskám a kocsi hátsó ülésén, no meg a klarinétom és a tenor szaxofonom… Jól esett ez a kis jam, kellett már a lazulás és a feszültségoldás.
Miközben elkezdi visszavenni kabátját, és keresgélni a kocsi kulcsát a zsebében.
- Egyszer játszanunk kellett Minsk-ben. Régi orosz népdalokat dolgoztunk fel blues-an, mondanom sem kell a szovjeteknek bejött ez a füstös hangvétel a sok vodka mellé. Azon az estén életem egyetlen édes négyesét éltem meg, akkor jöttem rá, hogy a hideg hangszerre a legjobb megoldás, ha többen hangolják fel… Az is igencsak feszültségoldó volt. Bár mostmár inkább keresném azt az egy zárat, ami egy életre kitárja a mindennapjaimat, de hát úgy tűnik nehezen találom meg a kulcsomnak valót…
Még a zenélés elején merült a téma, és Franz nem akart elmenni a kérdés mellett, nem szeret fél munkát végezni.

//Köszi a pólót és a videót, na meg a ringó-bingó-csípőt.Wink//
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar

◯ Kor : 201
◯ HSZ : 355
◯ IC REAG : 306
◯ Lakhely : Fairbanks


Re: Balthazar Bluefox háza // Kedd. Márc. 08, 2016 10:11 pm

- Az majd máskor lesz. Illetve meglepődnék, ha a rajongótáborod ide találna.
Kamujegyesség ide-oda, úgy megnézném a bugyis szurkolókat, hogy csak na! Bizony. Mert nem halvér folyik az ereimben, hanem... Sok más anyag.
Franz nagyon lazán hajítja tovább a szeretet jelét képező ruhadarabot. Látom rajta, mennyire élvezi ezt. Kíváncsi leszek az estjére, remélem, összejön neki az Orfeumban!
- Azért a sztetoszkópot ne Mae-n alkalmazd, ha lehet... Majd én hallgatom a szívhangját.
Sunyin mosolygok, mert egyikünk se gondolja komolyan. Pedig azért az a csípő. Ha eddig nem, hát most szerettem bele, ahogy elviszi innen a formás kis fenekét.
- Húha, igazi túlélőkészlet! Arra mindig szükség van, de néha meg pont a feszültséget kell felkelteni. Nem szeretem, ha nagyon elalszik. Van még egy hegedűm is, majd azt is beavathatjuk. Gondolom, nem okoz nagy gondot egy fúvós-vonós produkció sem.
Az adrenalinnak dolgoznia kell. Szeretem, ha túlteng. A közös zenélés pedig meg szokta küldeni, olyankor rátaposunk a gázra.
- Négyesfogat? Nekem is egyszer volt benne részem, de 5 percig tartott. 3 falusi leányzóból kettő összeveszett azon, hogy ki hol legyen. Én élveztem egynek a kényeztetését, amíg a másik kettő a haját tépte. Mármint nem a sajátját, hanem a másikét. Elhinnéd, hogy így találtak egymásra?
Az élet olyan történeteket ír, hogy el se hinném néha. Bizony, a közelség hozta elő belőlük a hajlamot, ami megvolt. Franz is ért az időzítéshez, a móka utánra tartogatta a szomorúbb történetet. Sírni nem akarok, de meghallgatom, persze, miért ne? És nem dorongolom le kioktatással, útmutatással.
- Majd az is jön, de kezdetnek illeszd bele a kocsi ajtajába! Segítek cuccolni.
És így is teszek, kitárva előtte az ajtót. Nincs túl sok holmi, ahogy mondta, de a hangszerek kényesek, ezért fokozott óvatossággal nyúlok a tokjukhoz. Egyiket se verem neki az ajtófélfának, nem botlom meg velük és hasra sem esek. Máskor benne lenne a pakliban, de most figyelek. És Maci is, tőle pedig kapnék egy baráti feddést a károkozásért. Mikor minden bent van, akkor térek rá a következő pohárra és a témára, amit iszogatásunkat folytatva pendítek meg. Töltök és magyarázok, kínálok és hadoválok:
- Megmutassam a szobát? Vagy inkább a labort és izzítsuk is be a boszorkánymester üstjét?
Ezutóbbi sokkal izgalmasabbnak hangzik. Akár olyanba vonom be, amit én találtam ki, akár átadom az irányítást, hogy valami Őrző recept alapján süssünk, főzzünk, robbantsunk.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Franz Meyerhof
Őrző Gyógyító
avatar

◯ Kor : 80
◯ HSZ : 113
◯ IC REAG : 93
◯ Lakhely : Költözőben Fairbanksbe
Re: Balthazar Bluefox háza // Hétf. Ápr. 04, 2016 11:26 am

A kis történet meglepő tanulságán jót vidul a doki. Szereti az élet humorát, a legízesebb a világon. Minden perc, minden pillanat tartogathat valami újat, na és persze ott a póló az ágy mögött, amit majd idővel fel kell nyalábolnia, mivel tervei vannak vele hosszútávon.
Közben megindulnak a kocsi felé, és hamarvást oda is érnek, így nem marad más csak a cuccolás. A hangszereket Blue-ra bízza, Franz pedig a laptoptáskát és bőröndöt kapja kézbe, aztán már hallatszik is a lezárást jelző kattanás.
- Kösz a segítséget, sokat jelent.
Érezhető, hogy nem csak a táskákra gondol itt, hanem arra is, hogy van hol meghúznia magát, ebben az ingatag időszakban. Mások számára egy életre elegendő élményt, munkát, kapcsolati hálót hagy maga mögött, és lép át egy ”újba”.
- Kezdjük a szobával, ha lehet.
Maga elé engedi a ház urát, vezesse új lakótárást.
- Na de halljuk a szabályokat… Ha három csajt hozok fel, akkor mennyit kell átküldenem hozzád?
Kiről nem kell tudnia a kedvesednek, és stb…

Félmosoly rohangál arca szegletében, de megszokott ez tőle. Mindenki mosolygós, jókedvű alaknak ismeri.
- Plusz, természetesen a bevásárlásba is beszállok. Majd meglesem mit rejt a hűtőd és mi az, ami láthatóan jól fogy.
Tetszik neki az épület, a környezet, a közeg. Érzi, hogy nem fogja elkapkodni az új ház vásárlást, jól jöhet pár hét, vagy akár hónap egy helyi vérfarkassal, aki nem mellesleg még jóindulatú, és eléggé Franzhoz passzoló személyiség, ilyenkor tudnak mélyülni a barátságok, és ezek sokszor egy egész életen vagy legalább is életcikluson keresztül elkísérik az őrzőt.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar

◯ Kor : 201
◯ HSZ : 355
◯ IC REAG : 306
◯ Lakhely : Fairbanks


Re: Balthazar Bluefox háza // Pént. Ápr. 08, 2016 8:16 pm

Rendes költözködés nincs pakolás nélkül. Elég rendhagyó ez a mostani is, mert már teagőzben úszó kellemes csevegést folytattunk és ámokfutást rendeztünk a fehér-fekete billentyűkön, de a váltóruhákat még a csomagtartó éjsötétje őrzi. Most cipeljük be, nekem a fúvósszekció jut, nézem a tokokat, hogy mit kell bennük keresni. A friss levegő, a kertem látványa ebben a hideg időben teljesen felélénkít. Ha elfáradtam volna az előbbi műsorban. Ami persze nem igaz, mert akad bennem elem, sokszor olyan vagyok, mint a duracell-nyuszi.
- Igazán nincs mit, doki!
Hirtelen eszembe jut egy vicces történet. Ha már a falusi édesnégyesen olyan jól szórakoztunk, elmesélek egy párizsi sztorit is.
- Ne kérdezd, miről asszociáltam, de ha már mókás életutak, akkor elmondok még egy anekdotát. Sokáig éltem Párizsban, nem tudom, mondtam-e már, szerintem mondtam. Ott nagyon nyüzsgő élet volt, a művészet minden ága virágzott és úgy tudom, ez máig sem változott meg. Na, szóval elmentem operába, ami nekem újdonság volt, előtte nem igazán találkoztam vele. Nagy, kövér emberek előkével és úgy énekeltek, mint a falunkban csak a legnagyobb tüdejűek. Hallgatom, hallgatom, egyszercsak feláll négy sorral előrébb egy monoklis úriember. Nem vertek be neki, hanem ez a féloldalas pápaszem volt rajta. Körbenéz és megkérdezi jó hangosan, ott a műsor közepén, hogy "Emberek, van Önök között orvos?" Én nem álltam fel, mert megelőztek, valami rosszullétet sejtve, erre a fickó: "Hallja, kolléga, milyen szép ez az előadás!"
Majdnem elejtem a hangszereket, úgy röhögök a képtelen történeten, ami való igaz és ha nem az operában történik, talán meg is verték volna az úriembert. Aztán lett volna igazi monoklija is. Most annyira tetszik nekem ez a történet, hogy befelé nem is figyelek semmire, már a könnyeim potyognak. Az utam arra vezet, ahol majd Franz hajthatja álomra a fejét. Szolid szoba, virágcsendélettel (nem milliós műtárgy, csak a vásárban vettem cirka 200 dollárért). Most figyelek fel rá, hogy valamit magyaráz a leendő lakótárs. A végéből kitalálom a lényeget. Leteszem a holmikat és még mindig földöntúli jókedvvel nézek rá:
- Tessék? Bocs, eltereltem a saját figyelmemet. Micsoda, csajok? Jöhetnek, persze! Maeve, hát...
Az álláspont, hogy én hogy állok... Na, ez nehéz. Maeve és én egy jegyespár vagyunk hivatalosan, de most ezért cölibátust fogadni, amíg meg nem unjuk a fedősztorit, hát azt nem.
- Sutyiban, ahogy Mae szokta mondani, az Árnyakhoz illően. Én Troll vagyok, úgyhogy inkább felgyógyulok a pofonból, amit kapok, minthogy mindent eltitkolva megússzam, de mindegy. Valahogy így. Nem ígérem, hogy nem vetek szemet valamelyikre, de összebalhézni nem fogunk.
Remélem, jól elmagyaráztam, hogy osztozhatunk, nézelődhetünk, de én csak arra nyomulok, akit Franz meghagy nekem. Hármast vagy négyest, hát azt nem, nem vágyom ilyesfélére. Legfeljebb a pillanat hevében és akkor aztán tényleg ne tudódjon ki!
- Aha, jó, oké! Nem akarom túlszabályozni, de legyen minden fele-fele. És természetesen a konyha, fürdő, ilyenek mind közösek. Csak ne egyszerre égessük oda petrezselymes krumplit, mert akkor dupla adag szén és füst keletkezik, az meg inkább a laborba való. Ahol viszont elvárom, hogy dolgozzunk pár komoly vagy teljesen komolytalan cuccon!
Vigyorogva bólogatok, mert teljesen feldob, hogy napi szinten együtt, EGYÜTT kutathatok valakivel. Mint a régi szép időkben. Az ajtó pedig nyitva maradt, úgyhogy most sietős léptekkel megyek oda, az egyik fotelt majdnem elsöpörve. Nem azért fűtök, hogy az ajtón kiszökjön a hőség. Nekem van bundám, de ha a vendégem megfázik, az az én saram. Megigazítom a fotelt, amit egész az asztalig löktem nagy lendületemben, aztán csukom az ajtót. Nem kulcsra, mert nem tartok betörőtől. Nagyon rosszul járna, ha idetévedne egy...
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Alignak
Admin
avatar

◯ HSZ : 6492
◯ IC REAG : 8320
Re: Balthazar Bluefox háza // Szer. Szept. 07, 2016 1:50 pm

Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése http://northstar.forumr.net
avatar

◯ Kor : 83
◯ HSZ : 404
◯ IC REAG : 339
◯ Lakhely : Fairbanks
◯ Feltűnést kelthet : lapockáján és a csuklóján lévő tetoválás

Re: Balthazar Bluefox háza // Szer. Szept. 07, 2016 7:56 pm


to my family


Éjszakás voltam, de hát megesik az ilyen, hogy pont szabadság előtt jön ki kicsit rosszul a lépés, de egy-két napot szerettem volna pihenni és szerencsére Balthazar se ellenezte a dolgot, hogy kicsit megszökjünk a munka elől, meg amúgy is az volt megbeszélve, hogy délután-este, amikor rá ér Abigail, akkor átugrik, hiszen múltkor nem sokat sikerült beszélnünk. Én legalábbis nem voltam olyan állapotban, az pedig, hogy ők beszélgettek-e nem tudom, hiszen én legtöbb időmben akkor aludtam. Igazából arra se nagyon emlékszem, hogy miként is keveredtünk haza, ha magamnál is voltam, akkor biztosan eléggé kába lehettem, ha meg cipelnie kellett, akkor mondanám, hogy szegény, de hát nem kell őt félteni, eléggé pihe könnyű lehettem számára. Azóta se találkoztam Sie-vel, pedig szeretnék beszélni vele, de mintha valahogy képtelenség lenne összehozni. Remélem, hogy sikerül megbeszélnünk majd idővel a dolgokat, hiszen fontos számomra, még ha ez nem is túl gyakorta történik meg.
Sietve bújtam ki a köpenyemből, hogy utána az utcai ruhámat öltsem magamra, miközben azon gondolkoztam, hogy talán Aida akár hamarabb is jöhetne, legalább a nővéremnek is lenne egy szabad napja, így el tudja intézni azt, amit kell. Biztosan egyszerűbb lenne úgy, mint a kistündérrel. Öltözködés közben pedig meg is beszéltem Abievel, hogy akkor beugrok érte és majd amikor jön át, akkor majd beugrik érte. Kicsit megdörzsöltem a szemeimet, hiszen kár lenne tagadni, hogy egy pirinyót nem voltam álmos, de legalább nyugodt esténk volt, szerencsére. Mackónak is írtam egy üzenetet, hogy körülbelül mikor várható az érkezésem, mert megígértem, hogy szólok mikor szabadulok el, de a „meglepetésről” nem ejtettem egy szót se.
Mosolyogva vettem ki az ülésből Aidat, amikor leparkoltam Balth háza előtt, majd nyomtam egy puszit a homlokára. – Egyre csak nősz és nősz, lassan már félteni kell a férfiakat tőled. – mondtam neki mosolyogva, mire csak elmosolyodott és nevetett egy aprót. Még hogy a kicsik nem értenek semmit se, nagyon is értenek. A táskámat megigazítottam a vállamon, majd pedig óvatosan magamhoz öleltem. Az ajtót kisebb bajlódás után sikerült is kinyitnom egy kézzel, végül a lábammal belöktem magunk mögött. A táska könnyedén huppant a helyén, a cipőmből is kibújtam.
- Megjöttem életem! – szólaltam meg, de szerintem már az ajtócsapódása is eléggé beszédes volt, amikor megláttam, akkor mosolyogva pillantottam a hímre. – Nézd kit találtam hazafelé jövet! – mondtam sugárzó pillantással, majd egy apró puszit nyomtam a kedvesem ajkaira. Reméltem, hogy nem fogja bánni, de az biztos, hogy nem fog semmi se simán menni, hiszen vannak olyan dolgok, amiket a kisasszony nehezen visel el, de csak nem fog kifogni rajtunk. Úgyis már alig vártam, hogy újra vele lehessek és kicsit játszhassunk.

|| Használati útmutató: 8 hónapos baba mit csinál & Aidánál a pasi gyűlölet még mindig tart, így szóval ha valami hímnemű fogja kézben, akkor non-stop bőgés, vagy ha egyedül marad vele... vagy nem lát más nőt a közelben. Bár „pasi gyűlöletet” BB szerintem nem tudhatja, mivel annyit nem volt még a picivel, Mae meg szerintem tök simán ezt az aprócska dolgot elfelejtette mondani. Azért írtam le ide ezeket, hogy könnyebb legyen a reagban leírni Aida reakcióit. Embarassed Természetesen a leírásért örök hála nővérkémnek. Razz
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
avatar

◯ Kor : 201
◯ HSZ : 355
◯ IC REAG : 306
◯ Lakhely : Fairbanks


Re: Balthazar Bluefox háza // Hétf. Szept. 12, 2016 8:07 pm

// Your family is my family - Abie, Mae & BB és egy kicsi Smile //Direkt nyitva hagytam a labor ajtaját, hogy halljam, amikor Maeve hazajön. Készültem, az üzenete után gyorsan összeütöttem egy kis vacsit is, amit csak melegíteni kell majd. Bolognai spagetti BB módra, néhány speckó alapanyaggal, amitől nem nehezít el és nem telít el annyira a tészta. Semmi mellékhatás, csupa finomság! Idelent pedig épp egy hideg égövi növényt szedek darabokra. Egy jóféle keringésjavító krémet lehet belőle készíteni, ha minden igaz. Sokat olvastam erről az anyagról és végre sikerült rendelnem a neten. Ma jött meg, úgyhogy neki is ugrottam. Fehér köpeny, védőszemüveg, kesztyű az alapfelszerelés. A hajamba meg többször beletúrtam gondolkozás közben, úgyhogy most egy áramütött ember frizurájával rendelkezem.
Az orrom tele van mindenféle vegyszer és természetes anyag szagával, így az ajtócsapódás vezet nyomra. Itt van! Már fel is pezsdül a vérem. Egyre többet vagyunk együtt, én azt szeretem, ha nálam, de fordítva is csináljuk. Ma Mae látogatott el hozzánk. Lentről kiabálok egy isteneset éles hangon.
- Jövök, zuzmócskám! - becézem egy cuki kis mohaszerű valaminek, amit egyébként én tényleg nagyon kedvelek.
Úgy sietek, hogy a szemüveget elfelejtem levenni és egy üres lombikot pont leverek. Széttörik, nagy csattanással tölti be a padlót szilánkokkal. Majd később felsöprök. Felrohanok a lépcsőn és ahogy tisztábbá válik a levegő, egy ismeretlen szagot érzek meg. Ja? Dehogy ismeretlen! A tény ismeretlen, hogy itt lesz. Hol van Abigail? A lépcső tetején megállok égnek álló hajjal, a fejemen ezzel a sárga műanyag keretes, szinte hegesztéshez is illő szemüveggel, orvosi köpenyben. A szám tátva marad, míg lehúzom a kesztyűt.
A kicsi meglát engem és az ujjával felém mutat. Valami kis sipítós hangot csinál, aztán olyat mond, hogy belepirulok. Mert nem értem. Feltolom a szemüveget a fejemen és a mosdóhoz megyek.
- Sziasztok! Mindjárt jövök, csak fertőtlenítenem kell magamat, mert épp egy tundralakót boncoltam. Növényt, nem szarvast, nyugi!
Érezheti is rajtam, mivel voltam elfoglalva. Nevetek egy kicsit és a gyermeket figyelem. Mintha tudná, hogy külön áriái is vannak egy bizonyos operában, szórakozik a hangmagasságokkal.
- Be-sle-le-le-le-gügügügü-tyíhá! - próbálkozom az ő nyelvén beszélni és közben bebandzsítok, hátha segít.
A köpenyt lecsapom egy szék hátára, meg a szemüveget is. A kezemet tisztára mosom, most már enni is lehetne belőle, olyan steril. Még az arcomat is ellátom. Utána megyek Mae-hez és nagy csókot kap. A gyermek feje fölött. Ő meg az államat piszkálja közben, rámarkol.
- Hű, a kis harapófogó! Szevaaaasz!
Megszorongatom az arcocskáját, erre bőgni kezd és elfordul.
- Tudtam, hogy nem így kellett volna köszönni neki. Te már ismered, mit kéne most? Nincs kéznél egy "termékleírás"?
200 év ide vagy oda, arra nem készültem fel, hogy... Meddig lesz itt? Semmit nem tudok. Vendégségben szórakoztam már gyerekkel, hol sikert arattam, hol nem. Ő viszont igen fontos. Ahogy Abigail is.
- Evett már? És te? Milyen napod volt?
Megdörzsölöm a kezeimet, vigyorogni kezdek, visszanézek a gyerekre.
- Életem, ez tök izgalmas! Abigail is jön? Vagy most bébicsőszt játszunk? Várj, hozok valami játékot!
Valahol itt kell lennie annak a cukiságnak, ami múltkor a kezembe akadt. A zongorán lévő krokodilra pillantok, amit egy kindertojásban találtam. Nem, most nem azt keresem, de az se rossz.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar

◯ Kor : 83
◯ HSZ : 404
◯ IC REAG : 339
◯ Lakhely : Fairbanks
◯ Feltűnést kelthet : lapockáján és a csuklóján lévő tetoválás

Re: Balthazar Bluefox háza // Hétf. Szept. 12, 2016 10:40 pm


Amikor meghallom az újabb becézést, akkor csak picit megrázom a fejemet, hogy közben megszabadítsam a tündérkét is a kabátjától, hiszen ilyenkor már kicsit hűvösebb van errefelé is és jobb óvatosnak lenni. Főleg, ha már én vagyok a doktor nénije ennek a gyönyörűségnek. Nagyon is jól esett, hogy a nővérem rám gondolt, még ha mostanság már nem is 100%-ban vagyok a gyerekosztályon, hanem kicsit kevesebb arányban, mert mellé jött a sportorvosi dolog, meg a sebészet is. Jahh, nem unatkozom sose bent, de ezt nem bánom. Szeretem, ha pörög az élet.  
- Ne félj Aida, a bácsi jól van és nem is őrült tudós. – mondom játékosan a karomban tartott csöppségnek, hiszen idáig érzem a vegyes érzéseit, ahogyan megpillantottam Balthazart. Hallom a gyermeki beszédét, ahogyan rámutat, majd  a következő pillanatban pedig már nekem is dől és egy pillanatra elbújik, mintha olyat látott volna, amit nem tud még hova tenni. – Sose volt kétségem afelől, hogy pontosan tudod miként tegyél mély benyomást egy hölgyre. – szólaltam meg játékosan és mosolyogva pillantottam arra a férfira, akinek sikerült elcsavarnia a fejemet. még mindig nem értem, hogy miként történt ez meg, de valahogy talán meg se akarom fejteni, mert csak az számít, hogy boldog vagyok mellette. Végül egy apró puszit nyomtam a „vendégünk” fejére.
- Shhh! Ne mondj ilyet előtte. Mindent megért! A végén még kapni fogok Abigailtől. – korholtam meg csöppet se komolyan BB-t, majd pedig sietve indultam egyre beljebb a lakásba vele, miközben egy táska még mindig a vállamon volt, hiszen pontosan tudtam, hogy a játékai nélkül nem mehetünk sehova se. Meg amúgy se volt itt gyerekszoba és sose lesz, hiszen nekünk eleve nem lehet, ha évtizedekkel később esetleg felötlene ez a kósza gondolat. Így inkább előrelátó voltam és magammal hoztam egy-két hasznos játékot is.
Aztán pedig Aida újra beszélni kezd, mintha csak arra akarna felelni, ami az előbb elhangzott. Nem kell őt se félteni, hiszen mindenféle hang kijön a száján, amikor meglátom a párom reakcióját, akkor elnevetem magam és megrázom a fejemet.
- Azt hiszem most már nyilvánvalóvá vált, hogy egy örökgyerekkel élek egy fedél alatt mostanság. – széles mosoly pedig ott bujkál az arcomon, hiszen én pont ilyennek szerettem az én vénséges medvémet. Imádtam benne, hogy még mindig képes az ilyen fajta bolondságokra. A csókot pedig boldogan viszonozom, majd figyelem őket, de aztán hamar eltörik a mécses egy pillanatra, mire ismét odafúrja magát hozzám a pindurka.
- Termékleírás? Ő csak egy ártatlan kisbaba, nem fog megenni, picim. – mondom neki mosolyogva, majd biztatásként az egyik kezemmel még végig is simítok a hím arcán. – Másrészt meg ennyi ideje élsz és egy aprócska nő fogna ki rajtad? – húztam picit az agyát és még mellé egy ártatlan fejet is vágtam. Meg amúgy is, ha engem elbír viselni, akkor nem hiszem, hogy Aidaival ne jönne ki jól.
- Igen, evett, mielőtt eljöttünk volna, de majd pár óra múlva szerintem megint fog. Én még nem ettem, a nap meg még csak most kezdődött, hiszen éjszakás voltam. – hívtam fel a kicsit szórakozott uraság figyelmét egy aprócska tényre, hogy annyira még nincs sokára, de azért hajnal se volt mire hazaértem. Kíváncsian figyelem azt, hogy mi után kutakodik ennyire, miközben én is még beljebb sétálok és a tündérke is felkapja ismét a fejét, hogy kövessen az „ismeretlen” férfi mozgolódásait biztos távlatból.
- Jönni fog, hiszen meghívtuk délutánra, vacsorára, vagy el is felejtetted már? – érdeklődtem kíváncsian, miközben egyre inkább éreztem, hogy lemosnám magamról a kórházi szagot.
- Ha nem gond, akkor én vennék egy fürdőt, addig csak meglesztek, nem? – kérdeztem meg kíváncsian és a következő pillanatban pedig máris Balthazar kezei között landolt a pici, majd pedig a vállára raktam a táskát. – Ebben megtalálsz életem játékot, szerintem jól meglesztek. Két gyerek miért is ne lenne? – kérdeztem tőle mosolyogva, majd nyomtam egy puszit az ajkára, de persze hirtelen arról el is feledkeztem, ha Aida egyedül marad egy férfival, akkor igazán megmutatja, hogy mire is képes és mekkora hangja van, mert jöhet is a sírás. Miként is felejthettem el?! Alig, hogy megnyitottam a vizet jött is a sírás. Egy aprót sóhajtottam, de hallva azt a sírást most egyáltalán nem időztem a víz alatt, hanem azon voltam, hogy minél hamarabb visszamenjek és megvigasztaljam, hiszen ha BB a feje tejére áll, akkor se fog sikerülni. Talán jobban hasonlít rám, mint azt hinnék, mert nála is megjelent a pasi gyűlölet, ahogyan nálam is a korábbi időszakban…
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
avatar

◯ Kor : 201
◯ HSZ : 355
◯ IC REAG : 306
◯ Lakhely : Fairbanks


Re: Balthazar Bluefox háza // Szomb. Szept. 24, 2016 4:11 pm

Én is érzem, hogy a gyereknek új a helyzet. Olyan fogalmakat még nem ismerhet, mint őrült tudós vagy tudós vagy csak őrült. Szerintem semmi gond sincs a megjelenésemmel. Ha a csillárról lógnék lefelé és majomjelmezt viselnék, akkor se lenne baj. Mármint Aidát illetően. Hogy az én fejemben mikor voltak otthon utoljára, azt nem tudni, de már rég elmentek. Az biztos.
- Hát izé...te vagy a gyermekorvos, én kicsit, "kicsit" más vonalon mozgok. De te is légy ám óvatos! Vigyázz a törpével, mert a farkadba harap és elfeketedsz.
Elvigyorodom, ahogy össze-vissza beszélek. Pont így szoktam. Tudom én, hogy értette Mae. Rá aztán sikerült mély benyomást gyakorolnom és ez kölcsönös. A tudomány felfedezetlen terepe.
Nagyot nevetek a jegyesem szavaira.
- Elképzelem a kicsit, ahogy anyuka a karjába kapja és végre hallhatja a gyerektől az első mondatot: "Anya, hogy kell szarvast boncolni?"
Az aztán fenomenális lenne. Női finomkodás ez, amit egy diszkrét nevetéssel lereagálok, míg Mae elhelyezkedik.
Válaszolok a gügyögésre és a gyerek csak néz, Maeve viszont már ettől boldog lett. Hát igen, a falu bolondját sokan szeretik, de csak kevesen szeretik igazán.
- Nem is tudnám, mihez kezdenék magammal, ha valaha is volna egy percnyi nyugalmam, és hagynák, hogy lazítsak. Ja, de, tudom, mit csinálnék. Pont ezt!
A csók ugyanolyan jól esik, mint az első is. Nem tudom megunni. A gyereknek is tetszik a dolog, illetve az állam, ami épp kéznél van. Próbálkozom barátkozni, de nem nagyon megy. Csalódott arcot vágok. Nem ez az első eset. Mégis rossz, mert leendő sógornőm gyerekéről van szó.
- Nem az életem a tét, tudom, csak épp nem örülök neki, hogy megríkattam. Én nevettetni szeretek.
A párom érintése nagyon is jólesik. Elkapom a kezét és fogom egy ideig, aztán elengedem, mert Aidához két mancs kell. Elmosolyodom a nőstény szavaira.
- Nem értek hozzá. Tudod, ilyenkor érzem azt, mennyi érdekesség kimaradt az életemből. Annyi mindenféléhez nem értek, hogy az már sokoldalúságnak számít. Mondjuk sok mindennel meg találkoztam, amivel más nem, de azok többnyire elég fura dolgok.
Szerintem Abigail se volt felkötözve egy helikopter aljára, miközben a jármű átrepülte a várost. Én ilyenekkel szoktam próbálkozni. A tesókáim már nagyok voltak, mikor én megszülettem, úgyhogy gyerekkoromban is kimaradt a gyerekezés. Más családokéhoz meg nem nyúltunk. Csak a kígyósvödörbe. Okos falu volt az...
- Máris sütök neked pirítóst, jó? Olyan finom sonka van hozzá, hogy mind a tíz ujjadat megnyalod utána, sőt még az enyéimet is. Olivabogyós, kukoricás csoda.
Még csak módosítanom sem kellett. Ha ez jó lesz Mae-nek, akkor a géphez ugrom. Ahhoz legalább értek. Igazából az zavar, hogy ennyire kiismerhetetlen terület a gyermek viselkedése. Az idegrendszerét nagyjából el tudom képzelni, de hogy mit kell vele csinálni, mit lehet és mit nem, arról fogalmam sincs. Basszus!
- Hopp, ez elment vadászni! - szólok, mikor leesik az egyik szelet kenyér.
Fogom, összehajtom és betömködöm a számba. Elkezdem rágni, de túl sok lesz. Most úgy nézek ki, mint egy rágcsáló, aki a szájában halmozza fel a télre elraktározott eleséget.
- D...mmph...a...ff...
Telepátia kell, ha tele a szám.
~Mohóság, Balthazar a neved, tudod. Délután itt lesz, az oké, de még reggel van. A gyerek miatt nem jön át? Megleszünk vele?~
Aggodalom nincs a hangomban, mert Mae remekül elvan a kicsivel. Ez a mai egy kísérleti nap lesz. Semmi életveszély, semmi szer, semmi robbanás, gőz vagy füst. Sokkal furább dolgok fognak történni. Amióta Mae belépett Aidával, már azóta egy csomó furcsaság történt. Egy bólogatással átveszem a gyereket. Rám néz, egy tizedmásodpercnyi szünetet tart, majd elkapja a fejét a kezével kaszálni kezd.
~Nem szereti a hörcsögöket.~ - üzenek Mae-nek, aki épp eltűnik a fürdőben.
Elkezdek a kicsivel táncolni és dudorászok. Az így is megy. Hopp, egy kis darabot kiköptem. Majd elő kell szedni a porszívót. Tényleg, az érdekes lenne. Vajon mit szólna hozzá? Egy darabig még ringatom, aztán mikor végre az utolsó kenyérdarabot is lenyeltem, a kis hölgyet leteszem a fotelbe egy kényelmes párnára. Nem tud leesni, még ha fészkelődik, akkor sem jut ki a puha kárpit öleléséből. Még jól is mutat. Elrohanok a porszívóig. Aida rendületlenül üvölt.
- Ezt figyeld, kis operaénekes! Indul a fúvósok hada.
Beizzítom a készüléket. Felzúg, mint valami bőszülőfélben lévő vad motoros banda arzenálja. Felszippantom vele a földre pottyant morzsát. Előre és hátra, előre és hátra, a kezeimmel közben partimozdulatokat végzek, villázok, a csuklómat tekerem és közben nagy átéléssel éneklem Gene Kelly slágerét:
- I'm singin' in the rain, just singin' in the rain
What a glorious feeling I'm happy again// zsebszöveg Smile //
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
avatar

◯ Kor : 83
◯ HSZ : 404
◯ IC REAG : 339
◯ Lakhely : Fairbanks
◯ Feltűnést kelthet : lapockáján és a csuklóján lévő tetoválás

Re: Balthazar Bluefox háza // Vas. Okt. 02, 2016 12:46 pm

- Lehet, de te meg olyan korból származol, ahol még általában több gyermek is volt egy családban. – hívtam fel a figyelmét egy aprócska tényre, de ahogyan befejezte a mondandóját, úgy nevettem el magam és még kicsit meg is ráztam a fejemet. Az tény, hogy mindig is bolondos volt, de én pont ilyennek szeretem. El se tudnám olyannak képzelni, aki állandóan komoly. Inkább maradjon csak ilyen, aki imád mosolyt csalni mások arcára, ahogyan kísérletezni is.
- Ne viccelődj ilyennel, mert ilyenkor olyan az agyuk, mint egy szivacs. – pillantottam rá komolyan, mert tényleg nem csak Abie miatt aggódtam, hogy mit szólna, hanem amiatt is, mert ő még pici ehhez, meg az őzikéket amúgy se bántjuk, legalábbis nem az ő füle, vagy szeme hallatára.
- Kezdjek aggódni, hogy valami gáz elszabadult a laborban? – kérdeztem meg csöppet se komolyan, majd nyomtam egy puszit a picike Aida fejére is, mire ő csak elmosolyodott, majd ismét a pillantásával hol engem ajándékozott meg, hol pedig BB-t nézte.
Kíváncsian hallgatom azt, amit mond és picit megrázom a fejemet.
- Az biztos, hogy sok érdekes dologban és kalandban lehetett részed, de az első részét meg úgy mondod, mintha sose adhatna meg neked. Ha én mondanám, akkor még szerintem érthető lenne, de neked még lehet gyereked. – nem volt semmi vád, vagy bármi a hangomban, de a nőstényeknek már nem lehet. Mondhatni mi nekünk már csak kölykünk lehet, azt viszont még mindig nem gondolom, hogy képes lennék bármit is idővel majd beharapni. Nem most, hiszen még nekem is sokat kell tanulnom, inkább csak később. Viszont a hímeknek továbbra is lehet. Talán a sors iróniája ez az egész, vagy nem tudom minek is kellene hívni.
- Aha, szóval a konyhába menekülnél egy aprócska vadorzó elől? Jól sejtem picinyem? – billentettem oldalra a fejemet és mosolyogva figyeltem a szívem elrablóját. Nagyon is édes volt, ahogyan viselkedett. Nem gondoltam volna azt, hogy ennyire zavarban lesz, ha esetleg Aidat elhozom magunkhoz, hogy kicsit többet lehessünk vele. Mondjuk mostanság azért néha beugrottam eleve Abiehez, így nekem semmi okom nem lehet panaszra, de gondoltam hátha BB is örülne neki. – Szóval Piroska legyőzte a farkast… Érdekes ez a mese is. – folytattam tovább, hogy kicsit húzzam az agyát. – Amúgy meg nem kell rohannod, nem fogok éhen halni, ahhoz még talán több kellene. – tettem végül hozzá, hogy nem muszáj menekülőre fognia, illetve előbb tényleg zuhanyozni mennék már, mint enni. Rám férne egy kis felfrissülés, de úgy néz ki, hogy minden hiába, hiszen hamarosan már a konyhában vagyunk. Aidat meg könnyedén ültetem a pultra.
- De érte is jönni fog, de gondoltam neki is jár egy kis szabadnap. Másrészt meg nagyobb vadakkal is elbírtál, akkor tényleg egy tündérke fogna ki rajtad? – nem értettem, hogy miért tart tőle. Rendben, az előbb már kicsit jobban bújt hozzám, de minden kezdet nehéz, hiszen hirtelen nekem se jut eszembe az, hogy nagyon nem lesznek meg együtt, ha nem vagyok jelen, mert nem szereti a pasikat. Bár ez nem is csoda, hiszen az életében nem is nagyon van jelen szerintem egyetlen egy hím se. Én pedig balgamódon könnyedén hagyom őket magukra, hogy felfrissüljek, viszont a sírás könnyedén eljut hozzám. Hallom BB szavait is. ~ Lehet, de tudomásom szerinte eléggé nagy állatbarát. ~ mondom neki, majd amikor meghallom, hogy még jobban rázendít az unokahúgom, akkor sietősre fogom a dolgot, majd sietve bújok bele az otthoni kényelmes melegítő nadrágra, meg egy topba, hogy a hajamat megtöröljem, végül pedig sietős léptekkel indulok el feléjük. Könnyedén húzom ki a porszívót a helyéről, a következő pillanatban meg már ismét a karjai között van az aprócska teremtés. – Shhh, nincs semmi baj. Mae néni itt van. – mondom neki, miközben gyengéden simogatom a hátát és kicsit járkálok vele, miközben magamhoz ölelem. A feje könnyedén pihen a mellkasomon, majd a tekintetemmel megkeresem BB. ~ Sajnálom, talán előbb meg kellett volna kérdeznem tőled, hogy jöhet-e hamarabb, nem pedig így beledobni a mélyvízbe.~ kezdtem bele, majd egy apró puszit nyomtam a hozzám bújó lányka fejére. ~ Másrészt meg nem te tehetsz róla, kiment a fejemből, hogy nem szereti a férfiakat… ~ talán ez még eléggé enyhe kifejezés volt. – Van kedved játszani? – kérdeztem meg kíváncsian a Pindurkát, majd mosolyogva figyeltem, ahogyan kicsit szipogva bólintott. Hamarosan pedig máris a szőnyegen voltunk a játékokkal. – Jössz? – pillantottam kérlelően a jegyesemre, hiszen szeretném azt, ha jól kijönnének, én pedig talán segíthetek ebben, ha közös játszunk, akkor Aida is talán nagyobb bizalmat fog szavazni a családunk „új” tagjának. – Szeretlek. – súgtam neki, amikor leült esetleg ő is mellém, majd egy puszit nyomtam Balthazar arcára. Én se gondoltam, hogy egyszer lesz ilyen ebben a nappaliban, de egyáltalán nem bántam. Egy picit talán olyanok voltunk, mint egy család, még ha nem is minden értelemben volt igaz ránk, de tényleg azok voltunk.
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése Online
avatar

◯ Kor : 201
◯ HSZ : 355
◯ IC REAG : 306
◯ Lakhely : Fairbanks


Re: Balthazar Bluefox háza // Pént. Okt. 07, 2016 6:37 pm

- Én voltam a legkisebb, bármily hihetetlen, a lánytesóim tutujgathattak, de én őket nem. Én voltam a benjámin, a paraszt bácsi legkisebb fia, aki végül legyőzi a sárkányt. A legkisebb fiú, akinek bátyjai nem is voltak.
Semmilyen értelemben. Ha együtt is fürödtünk, én akkor még semmit nem fogtam fel és nem is emlékszem. Mae hülyéskedik, én is. Kígyókat győztünk le, nem sárkányt. Most küzdök a házisárkánnyal és azt kell mondjam, ezt a fajtát nagyon is szeretem. Mivel csak egy él belőle, ritka példány!
- Hallod, Aida! Betápláljuk az adatokat, te feldolgozod és zseni leszel!
Simán elképzelhető. Abigail kivételes, az apuka se semmi.
- Nincs gáz. Hacsak nem a nevetőgáz vagy inkább nevettetőgáz, de azt úgyis termeli a szervezetem.
Olyan szépen beszélünk komoly komolytalansággal, hogy tanítani lehetne.
- Na, Maeve, azt most ne! Ezt most ne! Te vagy nekem és... Szóval érted!
Ha egyszer előáll valaki, hogy a fiam vagy a lányom, belém fog hasítani a félelem istennyila. Lehet, hogy megtört a jég. A falkánkban is van hagyományos módon nemzett gyermek, farkas vére. De most úgy vagyok, hogy ha Mae-től nem lehet, hát ne is legyen! És nem szeretném időlegesnek venni ezt az egészet. A szerelem úgy jó, ha végletesen gondolkozunk. Holtodiglan és holtomiglan!
- Én már most látom, hogy őrző lesz. Ha így megfegyelmez egy vérfarkast, előre lehet tudni, hogy szép kis tetkókat fog kapni. Igaz, kisasszony?
Nevetek egyet. Valószínű, hogy igazam lesz. Amúgy meg nem igazán érdekli a dolog. Más köti le. Csak tudnám, mi?
- Hm, érdekes elképzelés. Mármint nem nálad.
Egy teljesen kiürült gyomor. Aszkétizmus, önsanyargató gyakorlat. Olyat még nem csináltam. Ki kell próbálni! Természetesen úgy, hogy közben jegyzetelés vagy videózás van. Emily tökéletes pár lenne ehhez. Még élvezné is, mint szenvedek.
- Jó, jó. Mármint jó. Tündérke szárnyai úgy verdesnek, hogy én mindjárt elpilledek.
Fordítva. Én hozom rá a frászt. Mondtam, hogy használati utasítás kellett volna! Miért nincs? Fel nem foghatom. Kísérletezek, próbálkozom én mindennel. Maeve még sosem zuhanyzott ilyen sokáig. Már lement a Nap, újra felkelt és még hétszer megtette ugyanezt. A hajszálaim őszülésnek indulhatnának és mindjárt Amarok leszek, úgy megöregedek. A porszívó és az éneklés se segít, pedig az aztán meglepő. Lefogadom, hogy ilyet még nem látott. Egy gyermek annyira be tud fordulni, a maga világában tud ugrálni, meg bugrálni, hogy kezd érdekes lenni. A dal végén járok, mikor az ipari hangszerelést a párom kihúzza a konnektorból.
- Lekevered a koncertet? Édesem, hát...
Nem, ezt tényleg nem értem. Ha ő veszi fel, az mitől jobb, mint ha én szórakoztatom a kicsit? Csak azért, mert cicije van, ami olyan, mint a tápláló keblek, Abigail anya emlői? Tényleg érezné ezt a gyermek? Utána fogok olvasni, istenbizony úgy lesz!
- Mae néni, jó estét kívánok így a reggeli délután éjszakájában!
Jót derülök a megszólításon. Még kapni fog tőlem hasonlókat. Oda is megyek és csak a párom vállát karolom át. A gyermeket nem egzecíroztatom.
~Picinyem, én szeretek fejest ugrani a futóhomokba! Nagyon érdekesen indul a nap és ha sikerrel járok, valami csoda folytán, akkor édesebb lesz a siker.~
Cseppet sem hibáztatom. Abigailen segített és most már értem, mi volt a baj. Hímundor. Távolról kellek csak, közelről nem. Szegény papa. Talán pont a hiánya okozza.
- Nekem van! - szólok és jelentkezem két ujjal, mint a suliban.
Lehuppanok a szőnyegre és az az érzésem, olykor még jobban fogom élvezni a játékot, mint Aida. Megfogom az első bábut és jobbra-balra dülöngélve indulok vele körbe. Hozzá dal dukál, valami kis vidám füttyszó. Ahogy Maeve viselkedik, az igazán lenyűgöző. Úgy szereti Aidát, mintha belőle jött volna ki. Abigailt is, de egy ilyen ártatlan teremtést főleg imád. Hát én is próbálkozom, de inkább a tudós mutatkozik meg. Olyat próbálok tenni, amivel megtöröm az átkot. A hátamra fekszem, lábaimat az égnek állítom és így viszem a kicsi felé a játékot. A szemeimmel pedig Mae-t nézem. Egész addig, amíg jelez a pirítós.
- Na, ki éhes? Ki nem? Én mindkettő!
Vissza az elejére Go down
Felhasználó profiljának megtekintése
Sponsored content

Re: Balthazar Bluefox háza //

Vissza az elejére Go down
 

Balthazar Bluefox háza

Előző téma megtekintése Következő téma megtekintése Vissza az elejére 
1 / 2 oldalUgrás a köv. oldalra: : 1, 2  Next

Permissions in this forum:Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
◯ North Star FRPG :: Játéktér :: Fairbanks :: Házak, lakások :: Házak-